Nettie Stoppelenburg is historicus en vertelt aan de hand van in het archief opgeslagen stukken over de geschiedenis van Oudewater.
Volledig scherm
PREMIUM
Nettie Stoppelenburg is historicus en vertelt aan de hand van in het archief opgeslagen stukken over de geschiedenis van Oudewater. © Ricardo Smit

Zijn we eeuwenlang voorgelogen? ‘Niet de Spanjaarden, maar de Oudewaternaren zelf staken de stad in 1575 in brand’

Oudewater herdenkt zondag dat de Spanjaarden in 1575 de stad binnenvielen, de bevolking vermoordden en de stad platbrandden. Maar is het wel zo gegaan zoals nu al eeuwenlang werd aangenomen? Onderzoek van historica Nettie Stoppelenburg heeft nieuwe feiten aan het licht gebracht. ,,O wat was Oudewater zielig, maar het was pure propaganda.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Woerden