Sander de Boer (witte blouse) pakt het biertje aan dat kroegbaas Erik de Kock hem met een dienblad aangeeft vanaf de mobiele tapkar die zij samen heeft gemaakt. Met de Mobiele Middag Borrel (momibo) gaan ze vrijdagmiddag klanten af.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander de Boer (witte blouse) pakt het biertje aan dat kroegbaas Erik de Kock hem met een dienblad aangeeft vanaf de mobiele tapkar die zij samen heeft gemaakt. Met de Mobiele Middag Borrel (momibo) gaan ze vrijdagmiddag klanten af. © Marnix Schmidt

Zin in een borrel? Deze kroeg komt met mobiele tapwagen naar vaste klanten toe voor de vrijmibo!

Het begon als een gekkigheidje, maar vrijdagmiddag was de vuurdoop van de momibo. Onder de naam: Mobiele Middag Borrel gingen kroegbaas Erik de Kock en groothandeldirecteur Sander de Boer uit Woerden hun vaste klanten af. ,,We missen onze vaste gasten en zij ons, dus brengen we ze een vers getapt glaasje bier.”

Door de coronacrisis hebben Erik de Kock van café Walzicht en Sander de Boer van horecagroothandel Foodpartners het een stuk minder druk. ,,En als je jongetjes veel tijd geeft, gaan ze gekke dingen bedenken”, zegt De Kock lachend. Als grapje filosofeerden ze over een mobiele tapwagen om vrijdagmiddagborrels (vrijmibo's) te kunnen verzorgen.

In samenwerking met indebuurt Woerden