Hoe vieren de inwoners van het Groene Hart kerst?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe vieren de inwoners van het Groene Hart kerst? © Privéfoto's/beeldbewerking AD

Zo vieren inwoners van het Groene Hart kerst in tijden van corona

KerstMet kerst zullen er dit jaar wat pannetjes van het gourmetstel ongebruikt blijven. Door de nieuwe coronamaatregelen vallen er behoorlijk wat plannen van families en gezinnen in duigen. De een bedenkt snel een nieuwe oplossing om coronaproof kerst te kunnen vieren. De ander vindt het eigenlijk heel lekker, een kerst met alleen het eigen gezin. 

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Margaretha zei haar baan bij de gemeente op en startte een wandelbedrijf: ‘Het maakt je gelukkig en trots’
  PREMIUM

  Margaretha zei haar baan bij de gemeente op en startte een wandelbe­drijf: ‘Het maakt je gelukkig en trots’

  In je eentje op wandelreis klinkt voor veel vrouwen als een toch wat gevaarlijke onderneming, maar Margaretha Broersma draait haar hand er niet meer voor om. Ze zei haar baan in Nederland op en richtte haar wandelbedrijf Go SantiaGo op om een inspiratiebron voor velen te kunnen zijn. In oktober vorig jaar startte ze met de eerste groep wandelaars. ,,Mijn doel is mensen die de wens hebben om naar Santiago de Compostela te lopen, de drempel over te helpen.”
  Utrecht