Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Zorgboerderij Wilnis in zak en as na diefstal buitenboordmotoren

De cliënten van zorgboerderij Wilnis zijn ontdaan van de diefstal van de buitenboordmotoren van hun twee bootjes.

Quote

Die jongens hebben soms dagen nodig om zoiets te verwerken

Bertus Ruitenbeek

De buitenboordmotoren werden afgelopen nacht gestolen bij het terrein van de zorgboerderij aan de Amstelkade. Een van de motoren was gisteren gekocht. ,,Dat is een grote dreun voor ons’’, zegt Marc Smit van de zorgboerderij. ,,Geld voor nieuwe motoren hebben we niet. Er is de afgelopen jaren behoorlijk bezuinigd op de zorggelden voor onze cliënten, dus er ligt geen geld op de plank.’’ De zorgboerderij hoopt op sponsoren. ,,Anders wordt het flink sparen.’’ Met een slag om de arm denkt hij dat de schade opgeteld drieduizend euro is.

Beheerder Bertus Ruitenbeek is flink ontdaan van de diefstal. ,,Je pikt niet van mij, maar je pikt van die jongens. Ik werk hier met verstandelijk gehandicapte jongens en het is hun motor. Het is hun boot. Vannacht is er bij hen een dief geweest. Ik kom er wel overheen. Maar die jongens hebben soms dagen nodig om zoiets te verwerken.’’ Ruitenbeek hoopt dat zich bij de politie mensen melden die iets kunnen vertellen over de diefstal.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

 1. Johan Derksen neemt het op voor Argon-trainer na racistische uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’
  Video

  Johan Derksen neemt het op voor Ar­gon-trai­ner na racisti­sche uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’

  Johan Derksen heeft het vanavond opgenomen voor Argon-trainer Ron van Niekerk, nadat de voltallige spelersgroep van de Mijdrechtse eersteklasser besloot niet met hem door te willen gaan na racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd. ,,Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen in het programma Veronica Inside.
 2. Volledige spelersgroep Argon wil niet verder met trainer na racistische uitlatingen
  PREMIUM

  Volledige spelers­groep Argon wil niet verder met trainer na racisti­sche uitlatin­gen

  De volledige spelersgroep van Argon heeft besloten niet door te willen gaan met trainer Ron van Niekerk. De reden hiervoor zijn racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd tegen de Amsterdamse club WV-HEDW afgelopen weekeinde. ‘Ga je wassen, zwarte lul’ zou een van de dingen zijn die de trainer heeft gezegd. De overgebleven spelers van de zaterdag-eersteklasser zijn met elkaar in gesprek gegaan en maakten vervolgens bij de technische commissie van de Mijdrechtse club bekend achter de zeven eerder gestopte spelers te staan.

In samenwerking met indebuurt Woerden