Volledig scherm
ABN-Amro stelt geldautomaten buiten gebruik vanwege het risico op plofkraken © Florence Imandt

Zorgen om geldautomaten in Woerden

Dat banken geldautomaten afsluiten vanwege het risico op plofkraken is één ding, maar in de stad Woerden en de dorpen moeten voldoende goed bereikbare geldautomaten beschikbaar blijven.

Dat zegt het CDA dat morgenavond in de raadsvergadering aandacht vraagt voor de veiligheid en toegankelijkheid van geldautomaten in Woerden. Directe aanleiding is het sluiten van twee geldautomaten op de Westdam gisteren. 

CDA-raadslid Rumo van Aalst: ,,Zeker voor oudere inwoners is het belangrijk dat er in wijken en dorpen voldoende goed bereikbare geldautomaten beschikbaar zijn’’, zegt hij.

Supermarkten

Quote

Wij maken ons als CDA Woerden zorgen om de veiligheid van onze inwoners die wonen boven geldautoma­ten

Rumo van Aalst

,,Een geldautomaat is een belangrijke publieksvoorziening. Daarom vragen we ook om in overleg met de banken en Geldmaat te kijken hoe die voorziening overal goed te garanderen is. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat gekozen moet worden voor meer automaten die in supermarkten of winkels staan.’’

Van Aalst wijst op een artikel in het AD dat ABN Amro honderden geldautomaten heeft gesloten en nog gaat sluiten vanwege gewelddadige plofkraken. Er worden daarbij steeds zwaardere explosieven gebruikt. Sommige gemeenten voeren al gesprekken met banken en Geldmaat om geen geldautomaten onder woningen toe te staan. 

,,Wij maken ons als CDA Woerden zorgen om de veiligheid van onze inwoners die wonen boven geldautomaten door heftige plofkraken. Wij verwachten dat meer banken de ABN Amro zullen volgen en daarmee zal het voor onze inwoners lastiger worden om aan contact geld te komen.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden