Recreatie aan de Cattenbroekerplas.
Volledig scherm
Recreatie aan de Cattenbroekerplas. © Rianne den Balvert

Zorgen om plannen met Cattenbroekerplas

De VVD heeft het er moeilijk mee dat het beheer van de Cattenbroekerplas volgend jaar wordt overgedragen aan het Recreatieschap Stichtse Groenlanden. De financiële situatie van Recreatie Midden-Nederland, waar Groenlanden onder valt, is niet bepaald rooskleurig, zegt de VVD-fractie.

Recreatie Midden-Nederland voert het werk uit van recreatieschap Stichtse Groenlanden en Plassenschap Loosdrecht. Dat werk bestaat uit het beheer, onderhoud en toezicht van diverse recreatieterreinen. De gemeente Woerden zit ook in Stichtse Groenlanden en betaalt mee. Sterker nog, door de slechte financiële situatie moet Woerden zelfs meer meebetalen. Het RMN is zelfs in 2018 onder preventief toezicht geplaatst door het ministerie van Binnenlandse Zaken. De bijdrage van de gemeente Woerden is al met twintig procent verhoogd. 

De twee recreatiegebieden van Woerden zijn de Cattenbroekerplas en het gebied rondom het Oortjespad. Het Oortjespad wordt beheerd door de ondernemer van Kameryck en in de toekomst wordt de plas door de eigenaar van de Pretfabriek onderhouden. De gemeente Woerden is van plan het eigendom van de Cattenbroekerplas over de dragen aan Stichtse Groenlanden. Dit zou volgend jaar moeten gebeuren.

Overdracht

De VVD wil van het college weten of het mogelijk is de overdracht aan RMN uit te stellen. En of een eventuele overdracht nog terug te draaien is en wat daar de consequenties van zijn. De VVD wil ook weten of de Cattenbroekerplas niet in z’n geheel maar gedeeltelijk is over te dragen aan de Stichtse Groenlanden. 

Ten slotte willen de liberalen nog weten of de overdracht een belemmering kan zijn voor de ondernemer die zich aan de Woerdense Cattenbroekerplas wil vestigen. Er moet een recreatie-eiland met een restaurant komen, een indoorspeeltuin, bowling, escape room, midgetgolfbanen, zaalverhuur en klimpark. Dat zijn namelijk de plannen die Marijn van Amstel van de Pretfabriek heeft voor de Cattenbroekerplas.

In samenwerking met indebuurt Woerden