Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Kiki Schippers. © Rianne den Balvert

Zou Fröhlich het hondje van Molkenboer hebben moeten uitlaten?

COLUMNDeze week onthulde Sjors Fröhlich dat hij burgemeester wordt van de gemeente Vijfheerenlanden. De carrièreswitch van de hoofdredacteur van radiozender BNR was opmerkelijk genoeg om aan tafel te belanden bij de talkshow van Jeroen Pauw. Daar deed Fröhlich nóg een indrukwekkende onthulling. Om zich voor te bereiden op het burgemeesterschap liep hij al twee jaar stage bij verschillende burgemeesters in het land. En een van die burgemeesters, dat was Victor Molkenboer!

Quote

Iedereen weet dat de stagiair er alleen maar is voor de zinloze klusjes

Kiki Schippers

Ik probeer het me voor te stellen. Een burgemeester met een stagiair. Hoe zou Fröhlich dat hebben aangepakt? Zou hij het zo direct gevraagd hebben of zou hij onder het mom van een radio-interview een dagje zijn opgetrokken met onze burgervader? Dat lijkt me verstandiger dan letterlijk vragen of je stage mag komen lopen. 

Iedereen weet dat de stagiair er alleen maar is voor de zinloze klusjes. Voor de taakjes die helemaal niet bij het vak horen maar erbij zijn verzonnen. Vuilnis buiten zetten? Dat moet de stagiair doen! Onkruid schikken? Roep de stagiair! Een lijst maken van alle kleuren hoofdhaar van de klanten en daar een gemiddelde over berekenen per week? 

In samenwerking met indebuurt Woerden