Volledig scherm
Hotel Woerden Van der Valk Woerden © Van der Valk

Zoveel kamers krijgt Van der Valk hotel in Woerden

UpdateDe bouw van een Van der Valkhotel in Woerden gaat door. Het complex krijgt 125 kamers. De eerste paal gaat naar verwachting over anderhalf jaar de grond in.

Martin van der Valk en zoon Rob hebben dezer dagen een intentieovereenkomst getekend met de gemeente Woerden. Het vijf of zes verdiepingen hoge complex, nabij de afrit Woerden aan de Middellandse Zee, krijgt vergader- en congreszalen, een restaurant en een wellnessgedeelte, inclusief zwembad.

,,Daarmee”, zegt wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ordening), ,,richt Van der Valk zich ook op bezoekers die meer dan één nacht hier blijven. Dat is voor Woerden interessant. Die mensen gaan de stad in en geven geld uit. Daar profiteren ondernemers van.’’

Het hotel richt zich niet alleen op toeristen. De Weger: ,,Vooral voor zakelijke bezoekers is er nog behoefte aan extra hotelkamers. Dit plan voorziet daarin. De locatie bij de A12 is daarvoor bijzonder geschikt.’’

Dat mensen langer blijven zal ook buiten het hotel merkbaar zijn. Behalve een parkeerterrein voor auto’s, komt er ook stallingruimte voor de fietsen van de gasten.

Voordat de bouw begint moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het plan wijkt af van het vorige, door Best Western gelanceerde idee. ,,Wij willen een wat luxere uitstraling, met bijvoorbeeld grotere kamers met meer comfort. Dat past niet allemaal binnen het huidige bestemmingsplan’’, zegt directeur Martin van der Valk.

Volgens De Weger is het aanpassen alleen nodig omdat het gehele complex groter wordt, niet omdat het gebied waar het hotel komt anders wordt gebruikt. Daardoor wordt op voorhand niet uitgegaan van inhoudelijke nieuwe bezwaren tegen de bouw. ,,Al staat het iedereen uiteraard vrij dat te doen.’’

Sinds 2010 ligt er een bestemming hotel op de locatie bij de afrit van Woerden. Aanvankelijk had Best Western hier zijn zinnen op gezet. Sinds 2015 is Van der Valk eigenaar van dit stuk grond.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden