Volledig scherm
De kerstboominzameling van de gemeente Oudewater in Oudewater en Hekendorp leverde ruim 1200 afgedankte sparren op. © Gemeente Oudewater

Zoveel kerstbomen zijn er opgehaald in Woerden, De Ronde Venen en Oudewater

In De Ronde Venen zijn de meeste kerstbomen ingeleverd in de regio. De inzameling leverde maar liefst 5.246 afgedankte sparren op.

In de gemeente De Ronde Venen konden inzamelaars die meer dan twintig bomen hadden verzameld, gebruik maken van een ophaalservice.

In  de gemeente Woerden moesten inzamelaars de bomen zaterdag zelf aanleveren op één van de inzamellocaties. In totaal werden 5062 bomen ingeleverd.

De inzameling in de gemeente Oudewater afgelopen woensdag resulteerde in ruim 1203 sparren. 

In de gemeente Montfoort verzorgt afvalverwerkingsbedrijf Cyclus de kerstboominzameling. De bomen kunnen morgen en volgende week dinsdag aan de weg gelegd worden.

  1. Anno 2020 hebben we het over ‘kleinschalige initiatieven’ om de zorg een ‘beetje behapbaar’ te maken
    PREMIUM
    Column

    Anno 2020 hebben we het over ‘kleinscha­li­ge initiatie­ven’ om de zorg een ‘beetje behapbaar’ te maken

    Volgens Karel van Berk is het dé oplossing voor de vergrijzing: het Ouden Huis. 40 bewoners met een eigen huurwoning en veel zorgdragers in de buurt. Een gezellig initiatief dat eind dit jaar zijn deuren hoopt te openen in Bodegraven en ook in Snellerpoort een plek wil veroveren. Wegens de slechte nasmaak zou ik niet durven om het te vergelijken met een bejaardentehuis, dat was namelijk een plek waar je nog niet dood gevonden zou willen worden. Nee, anno 2020 spreken we van ‘kleinschalige initiatieven’ om de ‘toenemende zorgvraag’ een ‘beetje behapbaar’ te maken.

In samenwerking met indebuurt Woerden