De steiger in Woerden.
Volledig scherm
De steiger in Woerden. © Rianne den Balvert

Zwemsteigers in Woerden uit voorzorg afgesloten door burgemeester

De burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, heeft vrijdag besloten om beide steigers bij het Gardameer af te sluiten. De komende dagen worden hogere temperaturen verwacht en dan is het niet mogelijk om de 1,5 meter regel te handhaven, aldus de gemeente Woerden.

 1. Alphense wethouder Van Velzen heeft eerst lak aan anderhalve meter en betuigt daarna spijt
  PREMIUM

  Alphense wethouder Van Velzen heeft eerst lak aan anderhalve meter en betuigt daarna spijt

  De Alphense wethouder Kees van Velzen (CDA) overtrad woensdag ‘weloverwogen’ de coronaregels bij de opening van het Moluks wijkcentrum Kaju Putih. Terwijl de aanwezigen op stoelen zaten die keurig anderhalve meter uit elkaar waren gezet, legde de wethouder een warme arm om de schouder van Nico Tamaelasapal (85), oud-voorzitter van Kaju Putih. En later gaf hij de oudere man ook een hand. Mag dat zomaar?
 2. Deze boer heeft een rijdend kippenhok met zonnepanelen: 'Mijn beestjes hebben alle ruimte. Dat proef je in het ei'
  PREMIUM

  Deze boer heeft een rijdend kippenhok met zonnepane­len: 'Mijn beestjes hebben alle ruimte. Dat proef je in het ei'

  In een weiland pal aan de A12 bij Reeuwijk staat een fors kippenhok op wielen. De tweehonderd barnevelders hebben alle ruimte van de wereld en kunnen zoveel gras pikken als ze willen. Als het gras wat kaal begint te worden, dan verrijdt boer Anton de Wit het hok gewoon een stuk. En de eitjes, die de hennen leggen, heten geen scharreleieren, geen vrijuitloopeieren, maar graaseieren.

In samenwerking met indebuurt Woerden