Bij Hornbach in Wateringen kopen mensen islolatiemateriaal. Nu de energiekosten enorm hoog zijn proberen mensen hun huis extra te isoleren.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Hornbach in Wateringen kopen mensen islolatiemateriaal. Nu de energiekosten enorm hoog zijn proberen mensen hun huis extra te isoleren. © Frank de Roo

4000 euro voor het isoleren van je huis: deze klussers willen de hoge prijzen voor zijn

hoge energieprijsHet is dringen in de bouwmarkt nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Tochtstrips, radiatorfolie en glaswol zijn niet meer aan te slepen. Het kost je een paar duizend euro, die je ook zeker weer terugverdient. ,,Het helpt echt. In plaats van 144 betaal ik nu 52 euro per maand.’’

16 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Isoleren is investeren, je verdient het al binnen twee jaar terug. En ook het glaswerk aanpakken, geen twee lagen glas maar drie lagen. En zonnepanelen, zo veel als mogelijk is. Vergeet ook je dak en spouwmuren niet te isoleren. Verder overdag je vaat en wasmachine aanzetten omdat je dan het meest van je zonnepanelen kan profiteren.
 • A.M. van der Hoeven

  1 maand geleden
  Zelf heb ik zonnepanelen op onze eengezinswoning laten leggen in 2013.Met behulp van een eigen spreadsheet heb ik de opbrengst en het rendement bijgehouden. Na vijfeneenhalfjaar had ik de investering terugverdiend door saldering en teruglevering, maar ook dankzij aanschafsubsidie en BTW-teruggaaf. Het rendement is werkelijk, écht 15%! Dat vind je bij de spaarbanken niet! Ik ben er heel tevreden mee..
 • P v. Zwam

  1 maand geleden
  Hoe meer we isoleren hoe minder er bij de staatskas en energiebedrijven binnenkomen,dus gaat de prijs toch omhoog.En wat verdien je nu echt? Als men nu voor 10..000 duizend euro gaat isoleren,dan heb je dat er misschien over 10 jaar uit, heb je nog geen euro winst gehad ,en over 10 jaar is de rekening wel het dubbele, dus weg investering!.Om maar te zwijgen over die gene die voor minstens 50.000 euro aan zonnen panelen hebben. Voor dat geld kan ik 30 jaar gewoon mijn hogere rekening betalen
 • M.G. Bults

  1 maand geleden
  Heerlijk weer dat mensen met elkaar de soms hoog oplopende discussie aangaan, maar het de Regering die er een zootje van maakt. Dat heeft Machiavelli ze geleerd. En let op; als iedereen van net gas is, gaan de prijzen van electriciteit helemaal door het plafond, omdat de energie niet geleverd kan worden. Door de kat of door de hond, je wordt gebeten.
 • Jan van der Hoeven

  1 maand geleden
  Ik ben van een generatie die de kolenstook heeft meegemaakt. De kolenboer bracht de kolen in van die jute zakken en zette ze op zijn schouder om ze in het kolenhok te storten. En niemand die klaagde over stank of astmatische klachten. En ik zal het niet ontkennen dat aan de verbranding van fossiele brandstoffen de nodige bezwaren kleven. Vraagje geachte milieuman/vrouw, heeft u uw vervuilende auto al aan de kant gezet en doet u alles te voet of met de fiets? Dan heeft u recht van spreken.