Aanbod koopwoningen droogt helemaal op: ‘Mensen worden moedeloos’

videoDe koopwoningmarkt is in de zomermaanden op slot gegaan. Behalve de afname van het aantal te koop-borden in Nederlandse tuinen, nam ook het aantal verkopen verder af. De prijzen die werden neergelegd, braken nog altijd records, blijkt uit de kwartaalcijfers die makelaarsvereniging NVM vandaag publiceert. 

62 reacties

 • Jan Schreuder

  1 jaar geleden
  Onderdak moet geen handelsmiddel zijn.
 • Bea Boogaard

  1 jaar geleden
  Wij senioren, wonen in een prachtige 2 onder 1 kap woning. Appartement werkkamer achter de garage. Veel te groot voor ons. Zoeken een nieuwbouw patio met redelijke tuin en 2 slaapkamers. Niet te vinden, helaas. Dus moeten we gewoon maar blijven zittenwaar we zitten😥
 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  @Hennie Dijksman Zoals gebruikelijk spelen de feiten geen enkele rol. Uit een onderzoek van "De Hypotheker" uit februari van dit jaar : "In vrijwel alle Europese landen stegen de huizenprijzen in het afgelopen kwartaal.Naast Nederland waren er ook flinke prijsstijgingen in Luxemburg, Zweden, Polen, Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië en Duitsland". Hoezo nergens anders in Europa ??
 • Wim Bok

  1 jaar geleden
  Ik vind dit een falen van de afgelopen kabinetten, of het nu VVD, PvdA, CDA en al die andere deelnemers. Aan een kant het aanjagen van de leenmogelijkheden, gratis geld, HRA, Jubelton en afkappen overdrachtsbelasting. Een andere factor is het vogelvrij verklaren van de huurders en daardoor een verdienmodel creeeren: tijdelijk contracten en liberalisering. Een huis is verworden van een belegging tot een geldgenerator. Onverantwoordelijk, kan niet goed gaan.
 • R. v. Dolder

  1 jaar geleden
  @ Marco S Ik versta mijn vak als de beste en mensen bieden zelf de hoofdprijs voor alles wat ik verkoop. Dus geen medelijden.