Annet Malherbe
Volledig scherm
PREMIUM
Annet Malherbe © Frank Ruiter

Actrice Annet Malherbe: 'Ik houd niet van veilig, van bekend terrein'

AD MagazineAls Annet Malherbe (60) straks alleen nog kan kiezen uit Goede Tijden Slechte Tijden-achtige rollen, verkoopt ze nog liever haar huis. ,,Al denken mensen waarschijnlijk het tegenovergestelde. Ik ben een flexibel mens, maar op momenten ben ik star en rechtlijnig.”

Toen Annet Malherbe haar personage in Gooische Vrouwen gestalte wilde geven, dacht ze aan haar tantes uit de gegoede stand. Ze mengde hun eigenaardigheden, maniertjes én warmte tot moederkloek Willemijn, die twee televisieseizoenen langs de Blaricumse dreven sjouwde met zelfgebakken appeltaart en mokken thee en op die manier de publiekslieveling werd van de hitserie.

Bij de voorbereiding op haar rol als hoofd van een vooraanstaand advocatenkantoor in de nieuwe serie Zuidas bleek haar familie- en vriendenkring niet toereikend. ,,Maar op televisie zie je genoeg van dat soort vrouwen: Nina Brink, Sylvia Tóth, Neelie Kroes. Grote vrouwen die door het glazen plafond zijn gebroken. Verder heb ik mijn fantasie gebruikt, dat werd gelukkig gewaardeerd. Ik heb mijn uiterlijk wat aangepast: een grijze haarlok, chique kleding. Bij een vrouw bovenop de apenrots past een sterke look.’’