Volledig scherm
Ada Keating en haar zoon Tom zijn onafscheidelijk in het zorgtehuis. © Liverpool Echo / Twitter

Ada (98) zorgt voor 80-jarige zoon: Moeder ben je voor het leven

Een 98-jarige moeder is in Liverpool naar een zorgcentrum verhuisd zodat ze daar voor haar 80-jarige zoon kan zorgen. Ada Keating en zoon Tom zijn onafscheidelijk. Hij heeft nooit een relatie gehad en woonde zijn hele leven bij zijn moeder. ,,Moeder ben je voor het leven'', zegt Ada over haar rol in het leven van haar zoon.

Quote

Elke avond ga ik Tom goedenacht wensen in zijn kamer

Ada Keating (98)

Twee jaar geleden vertrok Tom naar het zorgtehuis omdat hij bijzondere zorg en steun nodig heeft. Daar kreeg hij onlangs gezelschap van zijn moeder, die speciaal bij hem is komen wonen om voor hem te kunnen zorgen.

De twee zijn onafscheidelijk en spelen samen spelletjes of kijken naar hun favoriete tv-serie. ,,Elke avond ga ik Tom goedenacht wensen in zijn kamer en 's ochtends sta ik daar weer om hem goedemorgen te wensen. Dan gaan we samen ontbijten. Als ik naar de kapper ga, zit hij voor het raam op mijn terugkeer te wachten. Dan strekt hij zijn armen uit en geeft hij me een dikke knuffel. Moeder ben je voor het leven'', zegt de kranige Ada.

Tom geniet met volle teugen. ,,De zorg is hier heel goed en ik ben blij dat ik mijn moeder vaker zie nu zij hier ook woont. Ze zorgt heel goed voor me, maar soms zegt ze dat ik me moet gedragen.''

Ada en wijlen haar echtgenoot hadden vier kinderen. Tom is de oudste. Hij werkte als schilder en decorateur, zijn moeder Ada was verpleegster. De twee krijgen vaak bezoek van andere familieleden. Ada's kleindochter Debi Higham: ,,Je krijgt die twee niet uit elkaar. Het is een geruststelling voor ons dat ze allebei de klok rond verzorgd worden.''

Zeldzaam

Directeur van het zorgtehuis Philip Daniels: ,,Het is ontroerend te zien hoe close die twee zijn. Het komt niet vaak voor dat moeders samen met hun kind in hetzelfde tehuis terechtkomen, dus willen we de tijd die hen nog samen rest zo mooi mogelijk maken."