Annemieke Eijsing is op zoek naar een woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemieke Eijsing is op zoek naar een woning. © Angeliek de Jonge

Annemiek (35) komt na scheiding op straat te staan met haar kinderen: ‘Geen andere optie’

Alleenstaanden komen door de woningcrisis maar moeilijk aan een woning. Dus wat moet je dan als je gaat scheiden? Annemiek Eijsing (35) uit Leersum, moeder van twee jonge kinderen, weet het ook niet. Zij staat over twee maanden op straat.

36 reacties

 • Kroon

  1 jaar geleden
  Vaak blijft 1 partner in het huis en betaalt huur/aflossing aan ander. Of verkopen aan bank/vastgoed met woonrecht aantal jaren. Veel sterkte Annemiek en fijn dat anderen meedenken ook.
 • Charles Van Hulst

  1 jaar geleden
  Ik heb ruimte voor ze.jullie hebben mijn gegevens.wil well helpen.wat een verhaal zeg.weer schuld kut kabinet.laat maar zitten dat gajus
 • E Bakker

  1 jaar geleden
  @Piet Jansen: dit houdt pas op als mensen bij de verkiezingen niet steeds op dezelfde partijen blijven stemmen die deze ongelooflijke rotzooi gemaakt hebben.
 • Michel Couzijn

  1 jaar geleden
  Het woningtekort is geen natuurverschijnsel, zoals regen of storm. Het is het resultaat van decennialang politiek beleid, dat van 'wonen' een verdienmodel heeft gemaakt voor alle marktpartijen - behalve voor burgers. Een huis dat nog maar één generatie geleden 100.000 euro kostte (toen de gemiddelde koopprijs) kost nu het drie- of zelfs viervoudige. Dat komt door kunstmatige schaarste, gecreëerd door overheden en gemeenten, die véél meer verdienen aan grond en OZB. De burger heeft het nakijken.
 • mevrouw de Vries

  1 jaar geleden
  En hierom raad ik mijn vriendinnen altijd aan om zich in te schrijven bij de woningbouw. 7 euro per jaar en hopelijk is het nooit nodig, maar stel dat. Dan heb je wat om op terug te vallen. Bij de woningbouw hebben ze ook duurdere woningen voor hogere lonen. Ik heb 1 keer mogen aanschouwen hoe een vrouw met 3 kleintjes in de daklozenopvang terechtkwam, totaal niet financieel onafhankelijk, alles op manlief zijn naam. Hier heb ik veel van geleerd. Neemt niet weg dat dit een vreselijk verhaal is.