Volledig scherm
FOTO THINKSTOCK.

Apparaten om de penis te verlengen werken echt

Sommige niet-chirurgische methodes om de penis te verlengen werken echt, dat is gebleken uit een recente studie. Veelbelovende penis verlengende apparaten resulteren vaak in pijn en ontgoocheling, maar er is dus toch nog hoop voor de wat minder bedeelde mannen.

Onderzoekers Marco Orderda en Paolo Gontero namen 10 relevante studies onder de loep om de efficiëntie en veiligheid van chirurgische en niet-chirurgische technieken van penisvergrotingen te bepalen.

Tractie
De helft ging over operaties, uitgevoerd op 121 mannen. De andere ingrepen werden getest op 109 mannen. De meest efficiënte behandelingen zijn penisverlengers die het geslachtsorgaan uitrekken door tractie. Een studie spreekt van een gemiddelde toename van 1,8 centimeter, een andere van 2,3 centimeter in ontspannen toestand en 1,7 centimeter in erectie.

Maar je moet wel wat over hebben voor een grotere penis. De vergroter dient voor het gewenste resultaat dagelijks zes uur gedurende vier maanden te worden gebruikt.

Verschillende technieken
Een ander toestel, gekend als de penispomp, gebruikt een manuele of gemotoriseerde pomp om een vacuüm in een buis te creëren om zo de penis te rekken. Maar dit bleek niet efficiënt te zijn, het zorgde wel voor een positief psychologisch gevoel bij sommige mannen.

Penisringen kunnen helpen het geslachtsorgaan te vergroten en de erectie te verlengen bij degenen die met stress kampen. Oefeningen bleken niet te werken. De onderzoekers waren verrast door het feit dat de penis niet smaller werd door de rektherapie.

Gevaarlijk
Chirurgische procedures kunnen gevaarlijk zijn en hebben een onaanvaardbaar hoog niveau van complicaties, aldus de 'British Association of Urological Surgeons'. "Een stijgend aantal patiënten zoekt urologische advies voor een zogenaamde 'kleine penis', hoewel de grootte van het geslachtsorgaan normaal is bij de meeste mannen.

Dit komt omdat de meesten de gemiddelde grootte overschatten. "Het mannelijke geslachtsorgaan, gemeten aan de bovenkant, wordt als normaal beschouwd wanneer deze in normale toestand minstens vier centimeter is en 7,5 centimeter in erectie, zo tonen de cijfers aan.