Volledig scherm
Marlies Dekkers in betere tijden. © ANP/Kippa

Bedrijf Marlies Dekkers failliet

UpdateHet bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers is failliet. De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag het faillissement uitgesproken van het modebedrijf. De curator is met investeringsfonds Karmijn Kapitaal een overeenkomst aangegaan om met gezonde onderdelen alsnog een doorstart te maken.

Volledig scherm
Bandjes boven de cup. © EPA

Marlies Dekkers werd wereldberoemd, vooral door beha's te produceren met bandjes boven de cups.

Doorstart
Het bedrijf zelf maakt in een persbericht melding van een doorstart. Bij de doorstart vindt een transformatie plaats naar e-commerce: een aantal winkels zal worden gesloten en de verkoop zal voornamelijk via de eigen webshop en online winkels plaatsvinden. Met deze doorstart kunnen 35 van de ongeveer 100 arbeidsplaatsen behouden blijven.

In de nieuwe situatie blijven nog zes winkels open, in Amsterdam (Berenstraat), in Rotterdam, Maasmechelen, Breda, Utrecht en Antwerpen. 'We zitten nu toch sneller in deze situatie dan verwacht. Vooral voor de medewerkers die hun baan verliezen doet dit natuurlijk heel erg pijn. Zij hebben zich met hart en ziel voor mijn zaak ingezet en daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar', zegt Marlies Dekkers in een reactie.

Gemengde gevoelens
Op Twitter laat de Rotterdamse ook van zich horen over het faillissement. 'Mixed feelings! Happy with a new start but sad to leave the old behind...' Vertaald: 'Gemengde gevoelens! Blij met een nieuwe start, maar verdrietig om het oude achter te laten'. Dekkers laat aan entertainmentnieuwsdienst BuzzE weten dat ze een spannende en verdrietige dag achter de rug heeft. Ze was er niet bij in de rechtbank. 'Ik vond het belangrijker om bij mijn personeel te zijn.'

Marlies Dekkers werd in 2007 niet alleen uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar, maar won ook in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.