Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn eruit komt te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn eruit komt te zien. © https://multivision3d.nl/

Belegger kaapt 37 nieuwbouwwoningen voor de neus van starters weg: ‘Onvoorstelbaar’

Een aanzienlijk deel van de huizen van een nieuwbouwproject in Nijmegen is vóór openbare verkoop al aan een belegger verkocht. Schandalig in deze tijd van woningnood, klinkt het in de lokale politiek. 

56 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  In tijden van een structureel tekort aan betaalbare woningen moest dit verboden zijn. Deze beleggers drijven de prijzen verder op. Laat deze beleggers maar zelf bouwprojecten ontwikkelen, verkopen of verhuren voor de hogere inkomensgroepen. Misschien moeten betaalbare koophuizen voor starters alleen nog toegewezen kunnen worden door de sociale woningcooperaties. Die kunnen ook rekening houden met sociale urgentie en zorgen, dat er geen onverantwoord hoge hypotheken moeten worden afgesloten.
 • J. van Manen

  2 maanden geleden
  Ja inderdaad er is een tijd geweest dat je alleen zo’n woning kon kopen als je er zelf in ging wonen, het is echt schandalig dat de regering hier niets aan doet! Op deze manier krijgen starters nooit een kans als die huisjesmelkers alles wegkapen onder je neus! Dit is bij voorbaat al geregeld, waarschijnlijk nog met steekpenningen, het moet niet gekker worden in dit land, dat zie je toch ook aan die prins in Amsterdam, hij heeft meer dan 300 panden, rijke mensen worden steeds rijker, schande!!!!
 • Chris Velker

  2 maanden geleden
  Ja blijf dus lekker op Rutte en co stemmen dan veranderen deze praktijken zeker niet en zal er een parallele samenleving zijn en jonge starters zonder rijke ouders geen kans maken voor een fatsoenlijk bedrag te huren of kopen.
 • Jan Proeme

  2 maanden geleden
  Het kan niet anders zijn dat er afspraken zijn gemaakt voor de bouw
 • M Groeneweg

  2 maanden geleden
  Tijd voor een spoedwet