Het geld zou gebruikt worden om de wijkstallingsgarage in het Zeeheldenkwartier te verduurzamen, zoals hier op dit plaatje. Maar dat bleek later niet meer te mogen van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Het geld zou gebruikt worden om de wijkstallingsgarage in het Zeeheldenkwartier te verduurzamen, zoals hier op dit plaatje. Maar dat bleek later niet meer te mogen van de gemeente. © Illustratie bewoners Zeeheldenkwartier

Bewoners krijgen 70.000 euro voor zonnepanelen, maar gemeente bedenkt zich en keert niet uit

Ze waren dolgelukkig met de prijs voor hun plan om zonnepanelen op het dak van de garage aan de Prins Hendrikstraat te plaatsen. De bewoners van het Haagse Zeeheldenkwartier wonnen er 70.000 euro mee. Ze kregen vorig jaar een cheque van de gemeente, maar hebben nooit een cent ontvangen. De gemeente heeft zich bedacht.  

28 reacties

 • A Reenen

  2 maanden geleden
  Je verwacht het niet van een door de VVD bestuurde gemeente. Of wacht ....., ja toch wel.
 • Vincent Van der Veer

  2 maanden geleden
  Jee, mensen als iets niet kan, dan kan het niet! De gemeente had misschien een beter vooronderzoek kunnen doen, maar dat is niet gedaan; So be it! En vanwaar alle ophef? Puur omdat de gemeente betaald? Ga op zoek naar een ander deel in stad en laat deze wijk profiteren van de zonnepanelen. Volgens mij moet het namelijk niet gaan om WIE OF WAT er profiteert, maar dat er IETS OF IEMAND profiteert 😀 En als je niet kunt leven met dit onrecht? Leg dan zelf panelen op je dak en zeur niet!
 • Gerrit Kassies

  2 maanden geleden
  G. J. Kassies. Zonde van de tijd, van Zanen te raadplegen, die blijft wel achter z'n wethouders staan. En voor de zoveelste maal bedonderd, de overheid zijn burgers, op landelijk en gemeentelijke niveau!
 • Jonny Vervoort

  2 maanden geleden
  De intentie en het uiteindelijke doel is bij beiden GELD.
 • rob os

  2 maanden geleden
  Nu komen de omwonenden zelf met een idee om te verduurzamen en accepteren daarmee de horizonvervuiling landschapveruilling pas niet in het bestemmingsplan of wat nog meer. Waarom dan zonneparken aanleggen waar alle omwonenden op tegen zijn en toch je zin te krijgen na jaren protest en al de juridische kosten? Laat de buurt zelf met een idee komen om hun stroom zelf te winnen, dan hoeven bewoners van een streek, buurt, dorp of stad niet naar een windmolen te kijken van een ander