Bh-blunders die vrouwen blijven begaan
Elke vrouw weet dat de perfecte beha vinden een uitputtende strijd kan zijn. Helaas is het voor de gezondheid van je borsten én voor een zelfverzekere uitstraling van belang dat je de tijd neemt om uit te zoeken welke bh bij jouw boezem past.
Delen per e-mail
De bh-blunders die we blijven begaan:
1. Je laten leiden door de cupmaat
Het klinkt misschien gek, maar je mag eigenlijk nooit op behajacht gaan op basis van je cupmaat. Kijk liever altijd eerst naar de juiste omtrek, aangezien cupmaten nooit standaard zijn én ze bovendien binnen één soort sterk kunnen verschillen van grootte al naargelang de omtrek. Een 85D zal qua cup bijvoorbeeld groter zijn dan een 75D. Door de focus op jouw cupmaat los te laten, kan je ongeremd op zoek gaan naar die ene bh die écht goed zit.
2. Een te kleine cupmaat/te grote omtrek dragen
Aansluitend bij de eerste blunder, laten veel vrouwen zich definiëren door een vertrouwde cupmaat. Hierdoor blijven ze vastklampen aan die specifieke maat, in plaats van te kiezen voor een passende omtrek met een grotere cupmaat. Wie bijvoorbeeld een 80C draagt, maar eigenlijk een omtrek van 70 nodig heeft, zou bij sommige merken plots moeten grijpen naar een 70E. Experts raden daarom aan om de grotere maat te omarmen omdat je beha wel degelijk beter zal zitten.
3. Je beha sluiten in het laatste haakje
Om de juiste omtrek te berekenen, moet je altijd kijken naar het eerste (en dus meest losse) haakje en zeker nooit naar het laatste. Een beha kan zich namelijk tot meer dan 7 centimeter uitrekken na veelvuldig dragen. Op dat moment moet je kunnen terugvallen op de andere haakjes voor een betere pasvorm.
4. De sluiting naar boven laten kruipen
Wat het bandje op je rug betreft, bestaat een basisregel die je altijd moet volgen: De sluiting mag niet hoger kruipen dan waar de beugels in verhouding liggen. Wanneer dat wel het geval is, heb je de verkeerde maat aan.
5. Alleen mikken op voorgevormde beha's
Alleen vrouwen die gezegend zijn met stevige, hoogzittende borsten kunnen in principe altijd wegkomen met voorgevormde cups. Omdat borsten van nature niet rond zijn, maar eerder kegelvormig, blijven heel veel vrouwen in voorgevormde beha's achter met te veel ruimte aan de bovenkant van de cup. De naden van een gewone beugelbeha zullen daarentegen veel natuurlijker omgaan met de vorm van je borst, in plaats van ze in een mal te proppen die niet helemaal opgevuld wordt.
6. Een bh twee dagen na elkaar dragen
De kans is groot dat je die ene lievelingsbeha hebt, die je liefst alle dagen zou willen dragen. Toch is de realiteit dat je bh's in een ideale wereld nooit twee dagen op rij zou mogen dragen omdat je zo het elastiek overbelast. Laat beha's daarom één dag rusten tussen het dragen. Een trucje dat je ook nog kan toepassen, is de bh te 'schrikken' met ijskoud water.
7. Woolite gebruiken voor het wassen van bh's
Nu we het toch over wassen hebben... Wie Woolite gebruikt om lingerie te wassen, kan beter voor een ander wasmiddel gaan. Lingeriekenners stellen dat het product namelijk ontwikkeld werd om wol te verzachten, iets wat behoorlijk desastreus is voor de elastische band, die je toch liefst stevig en strak wil houden.
8. Beha's eindeloos blijven dragen
Tot onze grote spijt staat er een houdbaarheidsdatum op lingerie, ook wanneer je er heel goed zorg voor draagt. Een gemiddelde, verzorgde beha leeft volgens lingerie-experts maximaal 8 maanden. Daarna is de elastische band meestal hopeloos uitgerekt, waardoor je onvoldoende steun krijgt. Daarom zou elke vrouw eigenlijk 6 tot 7 beha's in haar kast moeten hebben om regelmatig af te wisselen en zo meer duurzaamheid te verkrijgen.
Verlies je geduld dus niet langer tijdens het bh-shoppen en ga voor perfectie, niet voor 'het zal wel goed zijn zo. Binnen een paar dagen zit het gegarandeerd beter'.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Video Unieke kegelvilla in de verkoop voor 2,3 miljoen euro: eigenaar hoopt op ‘corona-effect’
Vanuit de Randstad is, vanwege corona, steeds meer vraag naar vrijstaande huizen, ook in het hogere segment van villa’s boven de miljoen euro. Welgestelden voelen zich opgesloten in hun dure stadspanden en kopen een optrekje op de Veluwe. Wie weet is er daarom nu ook belangstelling voor dit architectonische hoogstandje in Beekbergen, dat al twee jaar te koop staat voor 2,3 miljoen euro. -
eigen tuin eerst Klimaatopwarming in de tuin: kansen voor exotische planten
Het klimaat is blijvend veranderd, maar daar zijn tuinliefhebbers nog niet aan gewend. Laten we wat experimenteren, stelt tuingoeroe Romke van de Kaa voor. -
Munt Hypotheken opnieuw als beste geldverstrekker uit de bus
Munt Hypotheken is in 2020 door onafhankelijke financieel adviseurs opnieuw uitgeroepen tot beste geldverstrekker van het jaar. Dat blijkt uit een enquête die de Nationale Hypotheekbond heeft laten uitvoeren. Munt wordt de laatste jaren onder meer geroemd om de soepele aflosvoorwaarden. -
Koken & eten IKEA past claim koekenpan aan over giftige stof in anti-aanbaklaag
Beter voor de natuur, dat zou de koekenpan van IKEA zijn. Voor de anti-aanbaklaag wordt volgens het woonwarenhuis niet het zeer giftige PFOA gebruikt. Dat een andere zeer giftige stof wordt gebruikt, vermeldde Zweedse meubelgigant niet. Na vragen van deze site daarover past IKEA de claim wereldwijd aan. -
PREMIUM
1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
-
PREMIUM
Zorgverzekering en energierekening stijgen, maar het inkomen gelukkig ook
Zorg, wonen, energie, boodschappen en belasting. Het kost dit nieuwe jaar net iets meer geld. Corona heeft ook invloed op onze portemonnee: we verbruiken meer stroom en rijden minder auto. Toch hebben werkenden in 2021 wat meer te besteden. -
PREMIUM
Mijn tuin André is trots op zijn tuin die opgaat in het achtergelegen duinlandschap
André Smit is natuurgids in het Westduinpark, een langgerekt, beschermd duingebied bij Den Haag. Zijn kennis over en liefde voor de duinen en de zee is dan ook groot. Toen hij zijn achtertuin liet ontwerpen, was zijn geliefde Westduinpark het uitgangspunt. -
AUTOTEST Test Citroën C3: strijd tegen de tand des tijds
Eigenzinnig design en comfort zijn van oudsher belangrijke pluspunten van de Citroën C3. Maar kan de huidige, vier jaar oude generatie de concurrentie nog wel aan?