Amstelveen Kronenburg. Uiterst rechts studentencampus Uilenstede.
Volledig scherm
Amstelveen Kronenburg. Uiterst rechts studentencampus Uilenstede. © ANP/Jean-Pierre Jans

Bouw van 4000 studentenwoningen kan niet doorgaan omdat luchtvaart benadeeld wordt

Een klap voor de woningbouw in en om Amsterdam. Ondanks het enorme tekort aan studentenkamers mogen er pal naast studentencampus Uilenstede geen vierduizend nieuwe woningen in Amstelveen Kronenburg komen. 

44 reacties

 • Hans Filius

  1 maand geleden
  Er zijn in Nederland niet te weinig woningen maar te veel mensen. Met veel minder internationale studenten is het studentenkamerprobleem al een heel eind opgelost.
 • J.F.G.C Rutgers

  1 maand geleden
  Schiphol is niet het probleem dat is gemeente Amsterdam. Die bouwt steeds richting Schiphol toe. Amsterdam is gewoon vol, er zijn weinig mensen die daar willen wonen omdat er weinig plek is, prijzen te hoog zijn en de locaties waar ze willen wonen niet geschikt zijn voor kinderen. Er is weinig tot geen ruimte daar. Laat gemeente in de buurt van Amsterdam anders huizen bouwen. Dat is van Schiphol vandaan en een stuk leuker dan die stad
 • Ronald Mackbach

  1 maand geleden
  Als de wachttijd 66 maanden is, dan blijft een aantal studenten te lang in die woningen. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Jammer dat niet voldoende belicht wordt dat méér studenten daar voor teveel geluidsoverlast gaat zorgen voor de andere omwonenden én dat de vliegtuigen daar behoorlijk laag vliegen (200m) wat veel geluidsoverlast voor de studenten oplevert. Het onderbelichten van zulke punten leidt tot stemmingmaken.
 • J Smid

  1 maand geleden
  Terecht dat dit bouwproject wordt geschrapt, ligt EXACT in het verlengde op 5 km afstand van de baan 9-27. Vliegtuigen vliegen dan bij nadering van de baan op circa 450 voet hoogte ! Ik zou zeggen, sluit airport Lelystad en ga daar bouwen want Leystad heeft geen toekomst maar is altijd een bevlieging geweest.
 • Ria Verkuijl

  1 maand geleden
  @GJdeVries: Amalia heeft slechts een adviserende rol bij de Raad van State. Met haar vlieglustige vader zal zij zeer w.s. niet negatief over Schiphol denken maar zowel zal dat geen enkele daadwerkelijk effect hebben.