Volledig scherm
© EPA

Britse toerist neergestoken in Turkije omdat hij meisje kuste

Een Britse tiener uit Middlesbrough, die op vakantie was in Turkije, is bruut neergestoken en daarna naakt achtergelaten omdat hij in een café een Turks meisje kuste. De 17-jarige Dwayne Ward ligt sinds gisterenavond in het ziekenhuis en moest vechten voor zijn leven. Hij werd in totaal 17 keer in zijn keel, borst, benen en rug gestoken.

Een klopjacht met 270 agenten leidde uiteindelijk tot de arrestatie van twee Turkse mannen. De 26-jarige Attilay en de 24-jarige Ismail A. werden door de politie opgepakt. Dwayne slaagde er nog in om aan de ambulancebroeders te vertellen wat er gebeurd was. De jongen werd voor dood achtergelaten in een tuintje nadat hij werd toegetakeld met een mes en scheermesje. Hij werd pas uren later gevonden.

'Ik was me aan het amuseren in een bar en ik heb daar een lokaal meisje gekust', aldus het slachtoffer. 'Ik was op weg naar een andere bar toen ze me met een hard object op het hoofd hebben geslagen. De rest kan ik me niet meer herinneren.' Dwayne was op stap met zijn 32-jarige broer Darren, maar het duo verloor elkaar uit het oog.

Bewakingscamera's hebben een deel van de aanval gefilmd. De beelden tonen hoe het slachtoffer bij de arm werd gegrepen en in een steegje werd getrokken door minstens twee mannen. Dwayne werd om half 8 's ochtends naakt aangetroffen door een voorbijganger. De tiener had 17 messteken in de keel, borst, benen en rug. 'Ze hebben die arme jongen bijna doodgemarteld', aldus Sarah Jessop.

Het slachtoffer ligt nog altijd op intensive care, maar zou ondertussen buiten levensgevaar zijn na een aantal dringende operaties. Dwayne was samen met zijn broer Darren en hun 51-jarige moeder Doris op vakantie in Marmaris. 'Hij moet nog een operatie ondergaan', aldus Doris. 'Zijn vader komt hierheen om zijn zoon bij te staan.'