Volledig scherm
© Thinkstock

Britse vrouwen hebben liever 'boobs' dan 'brains'

Veel jonge Britse vrouwen hebben liever een grote boezem dan een hoge intelligentie. Uit een onderzoek onder 1.142 vrouwen blijkt dat bijna 50 procent van de dames tussen 18 en 25 jaar er zo over denkt. Feministes lopen te hoop over de uitkomsten.

'Er ligt een enorme druk op vrouwen om te focussen op hun lichaam', zegt UK Feminista bij monde van Kat Banyard. 'Ze leren al op jonge leeftijd, door reclames en tijdschriften, dat het belangrijker is hoe ze eruitzien dan wat ze doen.' Volgens Banyard kan die zienswijze leiden tot eetstoornissen of zelfs plastische chirurgie.

Zo'n zestig procent van de door MyVoucherCodes.co.uk ondervraagde vrouwen denkt dat mannen eerder op ze vallen als ze zijn uitgerust met een flinke borstpartij. Eén op de drie jonge vrouwen zou zelfs direct hun verstandelijke vermogens willen inruilen voor grotere borsten.

Net als bij Hollywood-sterren is de gang naar de plastisch chirurg dan snel gemaakt. Psychologe Mamta Saha zegt daarover: 'We worden bestookt met foto's van knappe vrouwen met volle lippen en een D-cup Het is logisch dat veel vrouwen dat uiterlijk associëren met hun succes.'