Beeld ter illustratie. Niet de personen in het verhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. Niet de personen in het verhaal. © Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Buren krijgen brief dat studentenhuis feest voor 215 man geeft: ‘Moeten we dit normaal vinden?’

Geroezemoes aan de andere kant van de schutting, een huilend kind in de tuin of dof gestommel dat door de muren te horen is. Een goede buur kan de overlast van verjaardagsvisite een deurtje verderop wel een keertje door de vingers zien. Maar wat nou als de buren een feestje geven voor 215 mensen? ,,Er komt een vrachtwagen vol bier.”

104 reacties

 • Caroline .schwager

  3 maanden geleden
  Als vroeger er een feest werd gegeven en de muziek stond tehard werd deze instalatie in beslag genomen...woonde jaren in utrecht...soms kon je geen nacht slapen...en vroeg in de morgen moest ik weer werken...ik vind studenten 1 van de asociaalste mensen die er zijn...houden totaal geen rekening met een ander..en ze denken dat ze dat recht mogen nemen...en de gemeente en politie doen niets...nee utrecht is er niet beter op geworden....misschien ook iets voor de ouders die de opvoeding hebben geda
 • G. Bouma

  3 maanden geleden
  Is het feest al geweest? Graag een update / verslag. Dank.
 • Vincent Laan

  3 maanden geleden
  Haha gelukkig zijn het niet mijn buren
 • Frank Leurs

  3 maanden geleden
  Hmmm. Klinkt best leuk. Al heb je wel regels die moeten worden gevolgd. Ik heb zelf niets tegen een feest maar, om 01:00 wil ik graag slapen. En NÈÈ(!!!) Ik kan niet voor die nacht een hotel opzoeken. Als je daar problemen mee hebt, waarom reageer je dan (negatief) op mijn reactie?
 • Kelly - van Oo

  3 maanden geleden
  Dit is geen huismeester. Dit is een feest dat in een horecagelegenheid thuis hoort. De horeca moet aan allerlei regels voldoen. Dit is regelrechte concurrentie waarbij wettelijke regels omzeild worden. Kan niet!
 1. Verenigingen bestraft na ontgroening: eerstejaars overgoten met kaarsvet en haar in brand gestoken
  PREMIUM

  Verenigin­gen bestraft na ontgroe­ning: eerste­jaars overgoten met kaarsvet en haar in brand gestoken

  Twee Delftse studentenverenigingen zijn door de TU Delft op de vingers getikt na meldingen van mishandelingen en grensoverschrijdend gedrag. Zo werden eerstejaars tijdens een ontgroening van het Delftsch Studenten Corps (DSC) overgoten met kaarsvet en werd haar in brand gestoken terwijl begeleiders dronken waren. Bij Virgiel belandde een lid eerder dit jaar naakt op de grond in het glas terwijl niemand ingreep.