De eerste van 15 tiny houses op het terrein achter de Poolsestraat in Sprang-Capelle. Is die te groot, of valt het wel mee?
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste van 15 tiny houses op het terrein achter de Poolsestraat in Sprang-Capelle. Is die te groot, of valt het wel mee? © Roel van der Aa

Buurt schrikt van eerste ‘mini-woning’ in Sprang-Capelle: ‘Is dit een tiny house of een tiny villa?’

Het verzet tegen een wijkje met tiny houses in het Brabantse Sprang-Capelle laait weer op. Nu de eerste ‘mini-woning’ er staat, roeren omwonenden zich. De woning is in hun ogen te groot. ,,Dit is geen tiny house, maar een tiny villa.”

41 reacties

 • Peter van der Made

  2 jaar geleden
  mensen gaan hier gelijk zeggen dat de buurt niet moet zeuren maar als er de grond eerst landbouwgrond is en nu ineens bouwgrond terwijl in de gemeente ik weet niet hoeveel bouwgrond er nog is (plan driessen) en hier een wijkje gerealiseerd wordt dat alleen toegankelijk is via een parkeerplaats en waar bovendien al gelijk te groot wodt gebouwd, en geen 4 cm want als ik het verhaal lees mocht er tot 5.5 mtr hoog gebouwd worden terwijl de werkelijke hoogte 6.25 , is het verschil nog 71 cm hoger.
 • Rickert Pos

  2 jaar geleden
  5x10x6 dat is een mooi houten huis, maar zeker geen Tiny house
 • Ine Van Dijk

  2 jaar geleden
  Geweldig,geef mij ook zo.n huisje
 • Monique Bouma

  2 jaar geleden
  @AD zie #hiergeenskaevehuse. Gemeente Groningen drukt Skaeve Huse door in Harkstede, terwijl omwonenden, dorpsbewoners Harkstede en Meerstad, gemeente Midden-Groningen allemaal tegen zijn én er een rapport ligt over het ongeschikt zijn van de locatie. Burgerparticipatie, net als in dit artikel.... is ver te zoeken. Gewoon een farce en excuus om te kunnen zeggen dat procedures gevolgd zijn. Zijn jullie geïnteresseerd hierover te publiceren?
 • Rob Hogenes

  2 jaar geleden
  Pfffffff wat kunnen sommige mensen toch zeuren en gunnen ze een ander toch weinig. Ik zou alleen maar denken "oh, dat is groter dan verwacht", en vervolgens weer overgaan tot de orde van de dag.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?