Lonneke praat met een van de senioren waarmee ze samenwoont.
Volledig scherm
PREMIUM
Lonneke praat met een van de senioren waarmee ze samenwoont. © Merel Klijzing

Claartje, Marie-José en Lonneke zijn jong, maar wonen nu al in seniorencomplex (en betalen geen huur)

Voor studenten die iedere nacht willen feesten, is het niet geschikt, maar deze drie studentes vinden het fantastisch: wonen tussen de ouderen. Claartje van ‘t Hof (19), Marie-José Beverloo (22) en Lonneke van der Spoel (19) wonen in seniorencomplex Het Ouden Huis in Bodegraven. En de oudere bewoners? Die zijn al net zo enthousiast.

8 reacties

 • Kees Sie

  5 dagen geleden
  In Reactie op Marco S. Zelf, Dit klopt en was vroeger al zo, toen was het zelfs zo erg dat dat soort woningen onderhands VERHANDELD werden. Ze stonden nooit in het vroegere bonnen-systeem in de krant. Dus door de Ramptenaren en de woning stichting te betalen kwam je aan zo´n woning. Ik kan namen en toenamen zelfs geven, maar dat mag niet. En nog vindt deze smerigheid plaats, en als zo´n Ramptenaar er zelf niet beter van wordt doet ie niets voor de gemeenschap. Kijk maar naar de grote kruising
 • Sina Hogeboom

  6 dagen geleden
  Zo hoop ik dat ze meer respect krijgen voor ouderen dan laatst in Meester Visser op tv.Schande dat iemand zijn buren zo behandeld.
 • Marco S. Zelf

  7 dagen geleden
  In Krimpen aan den IJssel worden seniorenwoningen ook aan gescheiden familieleden van raadsleden/wethouders gegeven. Of het gratis is weet ik niet, maar ze zijn er zelden tot nooit, dus het huis wordt wel in beslag genomen, waarschijnlijk wordt er huursubsidie en andere toeslagen voor verstrekt en het huis is niet beschikbaar voor anderen. Dat gaat heel gemakkelijk in een gemeente waar je gelovige ouders in de gemeenteraad zitten...
 • Gerard van Walsum

  7 dagen geleden
  Waar het geen vindicat heet zijn er mogelijkheden zonder zuipende studenten, waar onze "upper ten" ook daar gestudeerd prat op gaan. De ouderen (studenten) helpen de vindicat jongeren naar de gallamieze.
 • Joke Ballijns

  1 week geleden
  Kijk zo kan het ook, de jongeren helpen de ouderen, een goede mix en voor uitbreiding vatbaar in andere steden
 1. Op jacht naar bed, bank of keuken: deze bekende woonboulevard is al 25 jaar een begrip
  PREMIUM

  Op jacht naar bed, bank of keuken: deze bekende woonboule­vard is al 25 jaar een begrip

  Woonmall Alexandrium in Rotterdam is een fenomeen. Al een kwart eeuw struinen de klanten door een van de grootste woonboulevards van Nederland, om daar een kersverse aanwinst voor het interieur te scoren. Ondanks de Ikea-hype en de internet-verkoop blijft het bank-, bed- en keukenwalhalla een populaire plek. Snel op zoek dus naar het ‘woonmall-gevoel’, waarvoor zoveel mensen al zijn gevallen. ,,Je hebt hier teveel keus, veel te veel.”