Wijbrand Pauw deed onderzoek naar overlast door houtstook. Hij verkoopt kachels, maar wil vooral ook de polarisatie in de discussie tegengaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijbrand Pauw deed onderzoek naar overlast door houtstook. Hij verkoopt kachels, maar wil vooral ook de polarisatie in de discussie tegengaan. © Rolf Hensel

Cursus hout stoken loopt uit de hand als anti-stokers het aan de stok krijgen met docent

Als houtkachelbezitters zorgvuldiger stoken wordt de lucht schoner, is de gedachte achter een cursus die de gemeente Nijmegen aanbiedt. Maar al bij de eerste workshop gaat het mis.

42 reacties

 • Niels Warmerdam

  1 maand geleden
  Ik heb diverse buren die geregeld hout stoken in de tuin. Vuurkorf met houtblokken. Ik kwam er achter dat ze al het hout stookten wat ze maar tegen kwamen. ook oud geschilderd hout. En laat er in oude verf nu juist veel lood en andere zware metalen zitten. Veel mensen hebben geen idee wat ze opstoken. Maar in de fijnstof van dit hout zaten allemaal zware metalen die erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Dus als je al stookt. Stook dan met droog onbehandeld hout. En anders niet.
 • Machiel van Dijk

  1 maand geleden
  Gewoon goed stoken iedereen blij!
 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  Het "moderne" Nederland waar piepkleine minderheden hun mening dwingend opleggen aan de meerderheid, een mens mag hopen dat de klimaatgekte inmiddels haar hoogtepunt heeft bereikt want veel gekker dan dit moet het niet worden. We zijn nog niet in staat het weer van gisteren te voorspellen maar het klimaat beïnvloeden dat moet een koud kunstje zijn!
 • Martijn Hartman-Maatman

  2 maanden geleden
  Heel veel mensen hebben dus heel veel tijd over als je over dit soort futiliteiten gaat lopen miepen. Hout stoken is toegestaan in dit land dus ga een hobby zoeken of zo en laat elkaar met rust
 • Ronald Bosch

  2 maanden geleden
  Bij windstil weer en/of mist heb ik behoorlijke moeite met adem halen als astma/copd patiënt. Ik moedig dit soort cursussen dan ook juist aan en hoop dat mensen er ook naar gaan handelen. Verbieden kan niet en mensen die zo dwars gaan liggen en de boel verstieren maken het juist voor goedwillende mensen met longziekten lastig.