Date met olympiër zo geregeld via datingapps

Steeds meer olympische atleten zijn via datingapps op zoek naar een verzetje. Het gebruik van apps als Tinder en Grindr is extreem gestegen in Rio de Janeiro sinds de atleten zijn neergestreken. Profielen van de sporters zijn makkelijk te vinden volgens CBS News.

Instagramaccount tinderrio verzamelt screenshots van de profielfoto's van olympische atleten op Tinder. Momenteel staan er 82 foto's van profielen op, van handballers en zwemsters tot boksers en wielrenners.

Rosette Pambakian, woordvoerder van Tinder, zegt dat de cijfers wijzen op een sterke groei van het gebruik van de app. Matches in het olympisch dorp namen vorig weekend toe met 129 procent. Tinder verwacht dat die trend zich voortzet.

Marcus Nyman (25), een judoka uit Zweden, zei dat hij tien matches op Tinder had op de eerste dag dat hij in het dorp was. Hij bevestigt dat veel atleten de app gebruiken.

Grindr
Een journalist van The Daily Beast probeerde het in levende lijve uit en scoorde drie dates in een uur via Grindr, een app die homoseksuele en biseksuele mannen met elkaar in contact brengt. Hij vond tientallen mogelijke dates via de app, waarvan enkelen hem uitnodigden om naar het olympisch dorp te komen om af te spreken. Een van ze vroeg de journalist al meteen om een 'seksfoto' en stuurde hem het adres van het gebouw waar hij in verbleef.

De organisatie van de Spelen is zeer goed voorbereid op de trend. Er zijn 450.000 condooms ingeslagen voor de atleten, 300.000 meer dan bij de Spelen in Londen.