Nine News Melbourne on Twitter

A seamstress has worked through the night to recreate the world's most talked about dress at the moment. #9News https://t.co/Ti6qmDdQdt

De jurk van Meghan, maar dan voor een fractie van de prijs

Twee Australische coupeuses hebben na het huwelijk van prins Harry en Meghan een hele nacht doorgehaald om dé jurk na te maken. Het resultaat is amper van het origineel te onderscheiden, met één groot verschil: deze versie kost nog geen 800 euro.

De witte Givenchy-jurk van Meghan betoverde afgelopen zaterdag alle toeschouwers. De japon van de hand van Clare Waight Keller kostte naar verluidt zo'n 230.000 euro en er zaten nogal wat uren werk in. De Australische coupeuses Elizabeth Alexandrou en Tessa Rankin besloten er een uitdaging van te maken om dit sneller en goedkoper te doen.

De twee werkten de hele nacht door om in zo'n tien uur een replica van de jurk te maken. ,,We konden drie bestaande jurkenpatronen combineren om het perfecte, elegante silhouet te krijgen", vertelt Elizabeth aan de Britse krant The Daily Mail. ,,Er was wat creativiteit nodig om de jurk hetzelfde te krijgen, maar we zijn erg blij met het resultaat."

De jurk van Meghan kostte naar verluidt zo'n 230.000 euro.
Volledig scherm
De jurk van Meghan kostte naar verluidt zo'n 230.000 euro. © REUTERS

Niet te koop

In plaats van 230.000 euro kostte de Australische versie slechts zo'n 800 euro aan materiaal en manuren. Het is echter niet de bedoeling van Elizabeth en Tessa om de jurk te verkopen. ,,We willen mensen inspireren en aanmoedigen om te gaan naaien", aldus Elizabeth. ,,We wilden de doorsnee coupeuse laten zien wat er mogelijk is."

Claire Waight Keller werkt al een aantal jaren als ontwerper voor het Franse modehuis Givenchy. Ze omschreef de dag waarop Meghan met haar jurk naar buiten trad op Instagram als een 'droomdag'.

A Dream Day accompaning stunning #meghanmarkle on her journey to become the Duchess of Sussex in @givenchyofficial #hautecouture #royal #bride #love ♥️

66.1k Likes, 1,359 Comments - Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) on Instagram: "A Dream Day accompaning stunning #meghanmarkle on her journey to become the Duchess of Sussex in..."

Clare Waight Keller ontwierp de jurk van Meghan.
Volledig scherm
Clare Waight Keller ontwierp de jurk van Meghan. © AFP
Op het kant zijn 53 bloemen uit alle lidstaten van het Britse Gemenebest geborduurd.
Volledig scherm
Op het kant zijn 53 bloemen uit alle lidstaten van het Britse Gemenebest geborduurd. © AFP