De Olympische collectie van Karl Lagerfeld

Deze week onthulde mode-icoon Karl Lagerfeld zijn Olympische collectie in stijl met een feestje van formaat in de befaamde Londense keten Selfridge. Hoewel hij geniet van de sfeer, gaat hij bewust niet kijken naar de Spelen omdat de 'onmenselijke prestaties' hem niet kunnen bekoren.

Volledig scherm
Karl Lagerfeld © Getty Images

In een exclusieve 'pop-up'-winkel stelde Lagerfeld drie collecties voor: 'Karl', 'Karl Lagerfeld Paris' en 'Team Karl', de unieke ontwerpen die hij speciaal voor de Olympische Spelen heeft ontworpen. Het logo van de modelijn toont Lagerfeld in de traditionele pose van de discuswerper, gekleed in maatpak met zijn typisch witter dan wit kapsel.

Team Karl
De Olympische collectie bevat T-shirts met het logo in goud, zilver en brons, de fameuze fakkel en medailles. Daarnaast is er glitter en glamour op overschot met glanzende kraagjes en gouden spatten. 'Het is een collectie van vandaag. De sfeer toont duidelijk hoe ik de dingen zie, met een vleugje humor en luchtigheid', verklaart Lagerfeld.

Onmenselijk
'Ik hou van het idee en de mensen, maar de prestaties op zich vind ik behoorlijk onmenselijk. Het imago van de Spelen bevalt me beter dan er effectief naar te kijken', getuigt Karl.

Volledig scherm
© Team Karl
Volledig scherm
© Team Karl