Volledig scherm
© Thinkstock

De tien meest voorkomende items in de handtas

'Wat zit er toch in die handtas?' Altijd lichtjes geïrriteerd klinkt die vraag van manlief, als je eens wat langer moet 'graven' naar je sleutels of net het boodschappenlijstje niet vindt. Ja, wat zit er in de handtas van een vrouw? Dat kan toch niet meer zijn dan sleutels, portefeuille, gsm, zakdoekjes?

Het belangrijkste item in de handtas is geld of betaalkaarten, maar opvallend genoeg slechts bij 72 procent van de ondervraagde Britse vrouwen. Sleutels en gsm komen, gek genoeg, niet eens voor op het Britse top-10 lijstje. Hier is de rest van dat lijstje:

2.     Pijnstillers (58%)
3.     Make-up (54%)
4.     Zonnebril (40%)
5.     Maandverband/tampons (38%)
6.    Agenda/adresboek (33%)
7.     iPod/mp3-speler (20%)
8.     Chocolade (10%)
9.     WC-rol (8%)
10.   Ondergoed (4%)

Gemiddeld kost een handtas 120 euro en bevat deze 40 items, samen nog eens zo'n 140 euro waard.

Hoe jonger, hoe minder vrouwen spenderen aan hun handtas. Tussen 18 en 24 jaar kost een handtas 112 euro, maar de inhoud is wel duurder (192 euro). Dat is wellicht te wijten aan de aanwezigheid van duurdere technologie en zonnebrillen.

Persoonlijk
Een handtas is persoonlijk bezit: 42 procent wil niet dat iemand erin rondneust omdat het de privacy evenveel schendt als lezen van e-mails of sms'en.

Mannen zijn er om exact die reden niet zo dol op: een handtas maakt hen nerveus, angstig en zelfs geïntimideerd. Toch zijn ze ook nieuwsgierig: slechts 20 procent zou er niet aan denken in een handtas te kijken.