Gemeenten verwachten meer bezwaren tegen aanslagen gemeentelijke belastingen door hogere WOZ-waarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenten verwachten meer bezwaren tegen aanslagen gemeentelijke belastingen door hogere WOZ-waarde. © Henri van der Beek

De WOZ-waarde van je huis schiet omhoog, maar betaal je echt meer belasting daardoor?

Gemeenten verwachten meer bezwaren van huizenbezitters tegen de stijgende WOZ-waarde van de woning. Oorzaken voor de stijging zijn de inflatie en de fors gestegen huizenprijzen. Vereniging Eigen Huis roept woningbezitters op niet vanuit emotie protest aan te tekenen. Want betalen zij echt veel meer?

17 reacties

 • Barend Stofkoper

  1 jaar geleden
  Woningbezitters denken dat ze steeds rijker worden met die stijgende prijzen. NIets is minder waar, je hebt nog steeds hetzelfde huis maar betaalt steeds meer aan alle belastingen.
 • Dennis Achterberg

  1 jaar geleden
  Ik vind dit goed. Heel veel mensen kunnen geen huis kopen en zitten in dure huurwoningen.
 • George wielaart

  1 jaar geleden
  De lokale gemeenten blijft ook maar aan de gang met verhogen van de belastingen . Elk jaar weer zo triest en het blijft maar aan de gang niemand die er iets tegen doet.
 • Leny Theunissen

  1 jaar geleden
  Och ja , Sluit je maar aan bij de rij De mensen uitmelken Tis te zot voor woorden , De burger betaalt zich scheel Eerst Corona, en dan daardoor alles duurder . En nu de oorlog Alles duurder , Alle nutsbedrijven gebruikers Denk dat ze nu haast aan de taks zitten . De mensen verzuipen haast ..
 • ria abbing

  1 jaar geleden
  Dit is de volgende melkkoe, mochten de prijzen dalen gaat de WOZ & OZB dan ook naar benden ? Natuurlijk niet. Deze belasting is in het leven geroepen om gemeenten hun begroting dicht te laten timmeren. Dus de burger is altijd de Sjaak. Belasting over belasting en belasting.