Veel minima kunnen nu alleen nog maar dromen van een eigen woning. De doorbraakhypotheek van de gemeente Den haag moet daar verandering in brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel minima kunnen nu alleen nog maar dromen van een eigen woning. De doorbraakhypotheek van de gemeente Den haag moet daar verandering in brengen. © ANP

Den Haag wil minima aan koopwoning helpen met hypotheek van gemeente

Minima in Den Haag met huisvestingsproblemen, die normaal niet in aanmerking komen voor een hypotheek, kunnen misschien nog dit jaar alsnog een eigen huis kopen. De gemeente onderzoekt of deze kwetsbare gezinnen een ‘doorbraakhypotheek’ kunnen krijgen van de Gemeentelijke Kredietbank. Den Haag is de eerste gemeente die dit probeert.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.