Martins Krastins en Liga Kesele willen zich vestigen in Nederland met hun 2-jarige dochtertje. Ze kochten met behulp van Sebastiaan Winkelman een huis in Heenvliet, Hellevoetsluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Martins Krastins en Liga Kesele willen zich vestigen in Nederland met hun 2-jarige dochtertje. Ze kochten met behulp van Sebastiaan Winkelman een huis in Heenvliet, Hellevoetsluis. © Thierry Schut

Deze arbeidsmigranten hebben wél een kans op de woningmarkt

De woningmarkt in de Haagse regio kampt met een flink tekort aan huizen voor seizoenwerkers. Maar arbeidsmigranten die in Nederland hun huisje-boompje-beestje willen opbouwen, zien juist wel kansen. Martins en Liga kochten een opknapper die Nederlanders vaak links laten liggen.

  1. Wethouder Abee over wooncomplex voor arbeidsmigranten: ‘Als het hier niet kan, waar dan wel?’
    PREMIUM
    Interview

    Wethouder Abee over wooncom­plex voor arbeidsmi­gran­ten: ‘Als het hier niet kan, waar dan wel?’

    Tijdens twee bijeenkomsten hebben omwonenden van de Oostbuurtseweg in De Lier massaal laten weten waarom ze niet zitten te wachten op de komst van 688 arbeidsmigranten om de hoek. De weerstand tegen woonpark Tradiro is groot. De Westlandse wethouder Albert Abee (CDA) en Michael Mostert, directeur van uitzendbureau Tradiro, leggen uit waarom dit nieuwe wooncomplex wél een goed plan is.