Flat Capelstaete
Volledig scherm
PREMIUM
Flat Capelstaete © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Deze makelaar verkoopt niet alle huizen, maar koopt ze zélf op om ze vervolgens te verhuren

reageerIn een flat in Capelle aan den IJssel valt het ene na de andere appartement in handen van woningbeleggers. Nog opvallender: één van die opkopers is een lokale makelaar die zijn huizen vervolgens doorverhuurt aan arbeidsmigranten.

39 reacties

 • Charlotte Bourjois

  1 jaar geleden
  Eerlijk gezegd zou ik ook zoveel mogelijk winst willen maken al loopt het nu wel de spuigaten uit met de prijzen. Maar toch, iedereen wil er warmpjes bijzitten. Aan de andere kant ben ik boos omdat mijn hardwerkende zoon pas op z'n 28e een huisje voor zichzelf kon huren. Verwaarloosd, een opknappertje heet dat. Ook schandalig, verhuren voor veel geld: dan ook isoleren, goede ketel en A++ glas erin. Mijn zoon zoekt gewoon verder, nu als doorstromer. Kopen? Voor 2 ton koop je niks in de Randstad..
 • B. Jansma

  1 jaar geleden
  Branche-organisaties hebben altijd de mond vol over integriteit. Eens kijken wat ze hier aan gaan doen! Want integer is deze handelwijze niet echt.
 • Patrick Dessens

  1 jaar geleden
  Als VVE kan je in het regelement toch een zelfbewonings verplichting toepassen.
 • van Nieuwenburg

  1 jaar geleden
  Als inwoner van Capelle a/d IJssel vind ik dat de gemeente hier toch behoorlijk tekort schiet! Ze staan erbij en kijken ernaar! Het wordt tijd dat de wet wordt veranderd, als je er zelf niet gaat wonen mag het niet worden aangekocht. En Kok Makelaardij vind eigen winstbejag belangrijker terwijl ze weten dat het al zo moeilijk is voor een normaal gezin een betaalbare woning te kopen. De woning wordt slecht onderhouden als daar meerdere arbeiders in wonen en verpaupering ligt op de loer.
 • Sander De Kool

  1 jaar geleden
  Jeroen Franssen, u haalt wat dingen door elkaar. Europa zoals u zegt heeft zeker geen schuld aan de huidige crisis. Ook is er geen weigering om huizen te bouwen. En om huizen te bouwen, zijn de mensen juist hard nodig waarvan u zegt dat ze zomaar worden binnen gehaald. Het beleid van 10 jaar Rutte heeft zeker niet overal goed uitgepakt en er moeten regels komen voor particuliere beleggingen, hypotheekrenteaftrek versoberen en bouwen naar vraag ipv naar hoogste rendement.