Deze moeders weten uit eigen ervaring hoe je een mooie baby-uitvaart regelt

VideoNa de dood van een pasgeboren kindje hoop je als ouders dat de uitvaartbegeleider het allemaal weet. Vaak valt dat tegen, zeggen drie vriendinnen uit ervaring. Zij adviseren nu zelf.

Quote

Zo'n ieniemie­nie baby'tje op de achterbank bij een wildvreem­de taxichauf­feur, dat wilde ik écht niet

Mireille Elshof

Gertie van der Linden (44) staat met een wat onwerkelijk gevoel in het tuincentrum. Ze zoekt een mand voor haar overleden tweelingdochters, geboren na 24 weken. Na de bevalling kwamen Mees en Linde naar huis. Waar ze in moesten liggen? De uitvaartondernemer zei dat ze maar in het tuincentrum moest rondkijken. Gertie: ,,Sta je daar, tussen de mensen die een gezellige huiskamerplant uitzoeken voor in de vensterbank. Wat voelde ik me afschuwelijk.” Dat is negen jaar geleden.

Ook Mireille Elshof (41) kreeg te maken met een onhandige uitvaartondernemer, toen haar dochtertje Saar met 21 weken overleed. ,,Ik was al thuis en we besloten dat onze dochter vanuit het ziekenhuis ook naar ons huis zou komen. De uitvaartondernemer stelde voor een taxi te regelen. Maar och, zo’n ieniemienie baby’tje op de achterbank bij een wildvreemde taxichauffeur - dat wilde ik écht niet. Die man deed het met zijn beste kunnen, maar ik had heel, héél graag dat iemand me bij de hand had genomen en had verteld dat het ook anders had gekund.”