Volledig scherm
© AD/Thinkstock

Deze weegschalen helpen je bij je goede voornemens

Welke producten kunnen ons helpen onze goede voornemens uit te voeren? Twee keer per week geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over producten die goed getest zijn door hun testpanels. Vandaag aflevering 12: weegschalen.

Goede voornemens, dit jaar houden we ze écht vol. Toch? Afvallen is zoals ieder jaar weer een van de vaakst genoemde thema’s. Alle kerstdiners, oliebollen, appelbeignets en champagne leveren natuurlijk wat extra pondjes op. Met een goed plan, een beetje discipline en een betrouwbare weegschaal gaan ze dit jaar er ongetwijfeld af.

Testvergelijkingssite besteproduct.nl heeft achttien weegschalen getest op nauwkeurigheid, bouwkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, extra mogelijkheden en prijs. Een panel van drie experts heeft uit deze selectie vier uitblinkers gekozen. 

Het panel bestaat uit:

Manon van Aalst (28) Liet als diëtiste al menig kilo’s verdwijnen.

Pjotr van Hilst (21) Personal trainer bij Sport Kerschoten.

Tom Haze (28) Professioneel productvergelijker van besteproduct.nl en 91,5 kilo schoon aan de haak.

Alle data zijn vergeleken met de resultaten van een professionele geijkte weegschaal. Verschillende personen van verschillende leeftijd, lichaamstype en geslacht namen plaats op de weegschalen. 

De producten zijn opgedeeld in drie verschillende typen:

• Weegschalen die alleen je gewicht meten

• Weegschalen die meer dan alleen gewicht meten/berekenen (zoals vetpercentage, vocht, BMI)

• ‘Smart’ weegschalen die meer meten dan alleen gewicht én aan een app te koppelen zijn

In iedere categorie heeft het panel een favoriet gekozen. Ook kwam er één duidelijke allround winnaar naar voren. De aanraders vind je hier.

Vier weegschalen die goed presteren

Smart, accuraat en goedkoop: De allround favoriet

Medisana BS-444 Connect: 27 euro

Een smart weegschaal met handige app voor minder dan drie tientjes. Zowel gewicht als vetpercentage worden accuraat gemeten. Heeft misschien niet de bouwkwaliteit van z’n grote broer (de BS-440), maar wint het op prijs-kwaliteitverhouding.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Simpel, duidelijk en zonder extra’s

Tefal PP1220: 27 euro

Niet geïnteresseerd in apps en andere meetdata? Geen zin om profielen in te stellen, maar gewoon meteen je gewicht weten? De PP1220 is een rechttoe rechtaan weegschaal die puur en alleen je gewicht meet. En dat doet ‘ie goed.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Gebruiksvriendelijk, uitgebreid en veel knoppen

Tanita BC-587: 89 euro

Weegschaal met veel (fysieke) knoppen. Is misschien even wennen, maar werkt vervolgens erg gebruiksvriendelijk. Weegt veel factoren en met accurate, consistente resultaten. Je ‘bladert’ makkelijk op je eigen tempo door de verschillende gemeten data.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Smart, betrouwbaar en superdegelijk

Medisana BS-440: 60 euro

Het allernauwkeurigst uit de test als het om kilogrammen meten gaat. Beschikt over dezelfde handige app als de BS-444 en scoort qua bouwkwaliteit en design een stuk hoger. Je moet er wel het dubbele voor over hebben.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Vijf tips die je helpen bij het afvallen

1. Stel concrete doelen
Als je je doelstelling beperkt tot alleen ‘afvallen’ is je succes moeilijk meetbaar. Is één kilo eraf genoeg? Of twee? Of twintig? Stel een concreet doel.

2. Ga voor kleine en haalbare doelen
Tien keer één kilo kwijtraken betekent tien succesmomenten. Dat motiveert een stuk meer dan tien kilo in één keer. Zorg ook dat je doelstelling haalbaar is, zodat je het op een gezonde manier kan bereiken

3. Laat frisdranken en vruchtensappen staan
Van cola weten het wel, daar zitten een hoop suikerklontjes in. Maar met vruchtensappen werk je evengoed een hoop onnodige suikers naar binnen. Water of thee zijn betere opties.

4. Las een ‘cheat-dag’ in
De lekkerste tip van allemaal. Afvallen is geen makkie en dan snak je natuurlijk naar iets lekkers. Heel verstandig om eens per week een ‘cheat-dag’ in te lassen. Eén keer in de week zet je je tanden weer even in die heerlijke hamburger of die reep chocola (zonder het té gek te maken natuurlijk). Je kan fijn naar zo’n dag toeleven en het houdt je gemotiveerd.

5. Voel je goed!
Nog belangrijker dan hoe je eruit ziet, is natuurlijk hoe je je voelt. Houd de moed erin, omring je met leuke mensen en geniet van het leven!

Meer weegschalen vergelijken doe je op besteproduct.nl.