Docent Piet van Beurden (rechts) met de zes studenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Docent Piet van Beurden (rechts) met de zes studenten. © Piet van Beurden

Docent Piet deelt zijn Tilburgse rijtjeshuis met zes studenten wegens kamertekort

Het vinden van een kamer is voor veel studenten een onmogelijke opgave. Vooral internationale studenten hebben het er moeilijk mee. De één woont noodgedwongen in een hotel, de ander op een camping. Hogescholen en universiteiten zijn dan ook hard op zoek naar mensen die hen onderdak willen bieden. Mensen zoals Piet van Beurden, docent aan Fontys Hogescholen. Hij nam zes studenten in huis.

6 reacties

 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Hoeveel huur betalen deze studenten en geven deze docenten het op bij de belasting dienst of gaat het via belasting paradijs Panama Papers.
 • Karel Van der Merwe

  2 maanden geleden
  Deze man doet iets fantastich. Maar.. hoho, dat mag zomaar niet. Heeft onze overheid een rijstebrijberg aan regeltjes opgesteld om zo het woningtekort in stand te houden, gaat deze meneer zomaar 6 mensen onderdak geven ? Onze overheid kort niet voor niets mensen die gaan samenwonen op hun uitkering, verbiedt onderverhuring van kamers door particulieren of maakt het onmogelijk of onaantrekkelijk door regeltjes, enzovoorts. Dus deze mijnheer zal binnenkort wel door de politie worden bezocht.
 • J. Breuer

  2 maanden geleden
  Hoeveel studenten gaan in de paleizen van ons koningshuis ?
 • Nicolette Bakker

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens Van Bergen, NL-se hoge scholen en universiteiten moeten zich heel diep schamen, want zij weten hoe slecht het hier gesteld is op het gebied van wonen. Wel de enorme bedragen van de ouders van die studenten innen en vervolgens de studenten in de kou laten staan. Die studenten hebben ouders die verwachten dat het in het brave NL goed geregeld en veilig is, maar dat is allang niet meer zo. Diep treurig!
 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  Wat heerlijk dat u niet naast mij woont.