Volledig scherm
Dynasty-achtig landhuis aan de Dreijenseweg 15 staat te koop voor bijna 3 miljoen euro. Pand figureerde in speelfilm Moordwijven van Dick Maas. © Gerard Burgers

Droomhuis uit film Moordwijven te koop voor bijna 3 miljoen

Het karakteristieke landhuis uit de film Moordwijven (2007) van cineast Dick Maas  in Oosterbeek staat sinds kort te koop voor 2.950.000 euro. 

Het Dynasty-achtig paleisje (2500 kubieke meter) ligt op een grondgebied van 1 hectare in een bosrijke villawijk, grenzend aan uitgestrekte natuurgebieden. 

Het kapitale pand heeft naast een reeks kamers, ook een wijnkelder, kantoor, bioscoop met flatscreen en audio bij. Het landhuis omvat ook nog een gastenverblijf en een verwarmd zwembad in de parkachtige tuin, zo is te zien in de Funda-advertentie.

Volledig scherm
© Funda

Dick Maas heeft het landhuis, een ontwerp van architect A. van der Visch (1998) gebruikt als locatie voor de film Moordwijven, een ‘zwarte komedie’ over drie verveelde miljonairsvrouwen die een huurmoordenaar inschakelen. Deze film werd met 400.000 bezoekers een kaskraker.

De hoofdrollen daarin zijn weggelegd voor Bracha van Doesburgh (‘Vet hard’ en ‘Het Schnitzelparadijs’), Hadewych Minis (‘Phileine zegt Sorry’ en ‘Nachtrit’) en cabaretière Sanne Wallis de Vries. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Hans Kesting. Maas heeft voor zijn film ook beelden geschoten op onder andere de Posbank en begraafplaats Moscowa in Arnhem.

Nooit eerder te koop

Het landhuis heeft overigens al een keer eerder te koop gestaan, maar de toenmalige eigenaar heeft de koop teruggedraaid omdat hij toch langer daar wilde blijven wonen. In verband met zijn overlijden, is het kapitale pand inmiddels door zijn erven bij Spitman Makelaars te koop gezet.

Er is volgens makelaar Ben Spitman al animo voor het landhuis. Inmiddels heeft hij zogezegd ook al een bezichtiging gehad. Het miljoenenpand wordt ook in de etalage gezet bij Qualis, een landelijk netwerk van 45 makelaars met panden in het topsegment. Het Oosterbeekse landhuis komt in een glossy-achtig magazine van Qualis.

Volledig scherm
© Funda
Volledig scherm
© Funda
Volledig scherm
© Funda