Renate en haar man Hans zijn ten einde raad: ze willen haar ouders dichtbij zich hebben, maar een huis in de Hoeksche Waard of op Voorne-Putten is niet te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate en haar man Hans zijn ten einde raad: ze willen haar ouders dichtbij zich hebben, maar een huis in de Hoeksche Waard of op Voorne-Putten is niet te vinden. © Arie Kievit

Een huis in Frankrijk? De ouders van Renate geven het graag op voor een flatje in de Hoeksche Waard

Veel mensen dromen ervan: een huis in Frankrijk. De ouders van Renate Schenkeveld uit Ooltgensplaat niet. Ze zouden hun royale woning in het dorp Bellac bij Limoges zo inruilen voor een huurflatje op de Zuid-Hollandse eilanden of West-Brabant. Máár vind die maar eens!

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Negatieve stroomprijzen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepanelen uit te zetten?
  PREMIUM
  19

  Negatieve stroomprij­zen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepane­len uit te zetten?

  Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen zondag waarschijnlijk weer te maken met negatieve stroomprijzen. Dat betekent dat een wasje draaien geld oplevert. Maar stroom opwekken met zonnepanelen kost dan geld. Is het een goed idee om je zonnepanelen tijdelijk uit te zetten? We vragen het aan Thijs ten Brinck van Wattisduurzaam.nl en aan Rens Schoorl, directeur van dynamische energieleverancier Tibber.