Een natuurstenen vloer kan prachtig glimmen, maar is ook moeilijk te onderhouden.
Volledig scherm
Een natuurstenen vloer kan prachtig glimmen, maar is ook moeilijk te onderhouden. © Getty Images

Een natuurstenen vloer? 'Bezint eer ge begint’

Schoonmaaktip van de WeekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag: natuurstenen vloeren.

11 reacties

 • T. Huisman

  4 dagen geleden
  Marmerwas bij drogist te koop.
 • Maurice Nieuwenborg

  1 maand geleden
  Er zijn zo ontzettend veel soorten natuursteen”, begint Marja. ,,En allemaal hebben ze een andere behandeling nodig. Wat ik nu ga zeggen, daar heeft Jannie niet zoveel aan, maar dan voor alle andere lezers: als je een natuurstenen vloer in huis haalt, haal je een probleem in huis. Tja.... wat moet ik daar op zeggen? Kom vanaf mijn 12de in natuursteengroeves. Lever nu 25 jaar bijzonder mooie vloeren. Maar z'n domme opmerking heb ik tot op heden nog niet eerder gehoord.
 • van Genderen

  1 maand geleden
  Wij hebben nu 15 jaar een natuurstenen vloer van leisteen. Ik ben hier zo ontzettend blij mee. Heb er heel weinig onderhoud aan. Stofzuigen en af en toe een dweil erover. In het dweilwater is dan combinatie van groene zeep en steenwas. 1x in de 2 jaar zet ik de vloer in de pure steenwas.
 • Mark Noordam

  1 maand geleden
  Nou dat valt allemaal wel mee hoor. Ik heb al 14jaar een marmervloer en ik heb nog nooit wat speciaals gedaan. Het enige dat nu gedaan mag worden is de voegjes opnieuw vullen, maar het ligt zo strak dat dat minimaal is.
 • Lianne Koene

  1 maand geleden
  Er is maar 1 advies na het lezen van deze ‘wijsheden’: informeer bij een specialist.
 1. ‘Aflossingsvrije hypotheek steeds populairder onder starters’
  Video

  ‘Aflos­sings­vrije hypotheek steeds populair­der onder starters’

  De aflossingsvrije hypotheek wordt steeds populairder onder starters. Het aantal jonge huizenkopers dat in januari, februari en maart van dit jaar een aflossingsvrije hypotheek afsloot, steeg met 14 procent ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder, meldt De Hypotheker. De afgelopen twee jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling. De toename komt onder meer door de lage hypotheekrente en de huizenprijzen die blijven stijgen.
 2. Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen
  PREMIUM
  31

  Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

  Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.