Volledig scherm
© Thinkstock

Een op de drie mannen faket wel eens een orgasme

Dat sommige vrouwen af en toe hun orgasme faken, is inmiddels wel bekend. Maar wist je dat ook mannen af en toe doen alsof ze hun climax bereiken. Volgens een recent onderzoek faket ruim 30 procent van de mannen wel eens zijn hoogtepunt. Daarover schrijft de Daily Mail.

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Kansas, blijkt dat meer dan 30 procent van de mannen wel eens een orgasme in scène zet. De reden daarvan is dat ze zich onder druk voelen gezet omdat het orgasme van hun partner zich al aandiende en zij wilden niet achterblijven.

Volgens Dr. Abraham Morgentaler van de Harvard-universiteit, die een heel boek volschreef over het onderwerp, hebben mannen heus niet altijd zin in het bedrijven van de liefde. 'Iedereen denkt dat mannen altijd paraat staan, en dat veroorzaakt heel wat druk om te presteren. Soms willen en kunnen ze gewoon niet klaarkomen.'

'Mannen doen het soms gewoon om lief over te komen. Ze willen hun partner niet kwetsen en doen alsof ze klaarkomen, om hen te laten weten dat ze hen goed bevredigd hebben. Ook al is dat niet zo'.

Morgentaler merkt nog op dat het faken van een orgasme voor mannen eenvoudig is. 'Als je een condoom draagt tenminste. Zonder condoom is het stukken lastiger'.