Volledig scherm
Tuinman Tom, presentatrice Evelyn en timmerman Thomas zijn de vaste gezichten van het programma. Zij zoeken hulp van een onbekende stylist. © Eigen Huis & Tuin

Eigen Huis & Tuin zoekt stylist voor de uitzending

Televisieprogramma Eigen Huis & Tuin op RTL4 gaat een klus uit handen geven aan een nog onbekende stylist. Iedere Nederlander mag zich ervoor aanmelden. ‘Een droombaan van heel veel kijkers’, aldus een woordvoerder.

Een post van RTL4 ontplofte afgelopen weekend op Facebook. Meer dan duizend reacties kreeg de zender met de oproep: ,,Ben jij gek op styling, een creatief talent en altijd op de hoogte van de laatste trends? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken.”

Metamorfose

Het klusprogramma is al 26 jaar op tv en laat elke zaterdag een metamorfose zien van een badkamer, slaapkamer, woonkamer, tuin of andere ruimte in huis. De stylist luistert goed naar de wensen van de deelnemers en gaat dan aan de bak. Zowel professionals als amateurs kunnen zich aanmelden en doorlopen een selectieprocedure van Eigen Huis & Tuin. De geselecteerde mag één uitzending één klus aanpakken. Wat de klus zal zijn, is nog onbekend. 

De metamorfose wordt uitgezonden in het nieuwe seizoen van Eigen Huis & Tuin, dat in september begint. 

De stylist krijgt, net als de klussers, vaak genoeg emotionele reacties als een metamorfose is geslaagd, zo is in onderstaand filmpje te zien.