Volledig scherm
© Screenshot whatsapp

Fervente smileygebruikers hebben meer seks

Last van een seksleven waarin weinig gebeurt? Sinds woensdag blijkt dat hier een gemakkelijke en snelle oplossing voor is. Onderzoek van de datingsite Match.com wijst namelijk uit dat mensen die veel gebruik maken van emoticons in tekstberichten, vaker het bed met iemand delen.

Quote

Gebruikers gaan vaker op date en hebben twee keer meer kans om te trouwen

Onderzoeker Helen Fisher

Iets meer dan de helft van de vrijgezellen, die vaak smileys in tekstberichten gebruikt, had volgens het onderzoek in 2014 regelmatig seks.

Het onderzoek wordt gezien als het meest uitgebreide onderzoek naar alleenstaande mannen en vrouwen, omdat er in totaal 5.675 vrijgezellen meededen.

Daten en trouwen
Niet alleen heeft veelvoudig gebruik van emoticons invloed op het seksleven van vrijgezellen. ,,Gebruikers gaan vaker op date en hebben twee keer meer kans om te trouwen. 62% van de vrijgezelle smileygebruikers wil trouwen, terwijl dat slechts 30% is van de mensen die geen emoticons gebruikt,'' vertelt één van de onderzoekers Helen Fisher aan TIME.

Een sms'je of Whatsappbericht is vaak kort en onpersoonlijk. Mensen zouden daarom van een emoticon houden, omdat een berichtje zo een stuk persoonlijker wordt. ,,We willen dat onze Whatsappjes en berichtjes persoonlijk zijn. Door smileys creëren we een manier waarop we onze emoties op een andere, veiligere manier, kunnen uiten.''

Volledig scherm
© Match.com