ANP / ANP
Volledig scherm
© ANP / ANP

Fors meer aanbod koopwoningen, maar prijzen blijven voorlopig hoog

Het aanbod te koop staande woningen groeit snel in Nederland. In het tweede kwartaal stonden er 54 procent meer huizen te koop dan in de eerste drie maanden van het jaar. Makelaarsvereniging NVM noteert wel weer een huizenprijsstijging van 3,5 procent naar gemiddeld 448.000 euro van alle verkochte bestaande woningen. 

7 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  We zijn niet in Duitsland de prijzen zijn hoog door alle belastingen wat aan een huis hangt.Of wat voor woorden ze er voor gebruiken!!
 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  De vraag naar woningen daalt niet omdat de vraagmarkt verzadigd is, maar omdat door de rentestijgingen woningen voor velen niet meer te financieren zijn. Dit is dus een geforceerde daling van de vraag. Dit zou m.i. ervoor kunnen zorgen dat verkopers eerst langer gaan wachten alvorens de vraagprijs te verlagen.
 • J Broek

  1 maand geleden
  Ik denk dat nu er minder overboden wordt en zelfs onderboden wordt, dat “de compensatie” al in de vraagprijs meegenomen wordt.
 • E. Reedijk

  1 maand geleden
  Iedereen wil het huis voor de topprijs verkopen, logisch. Het blijft vraag en aanbod. Maar door de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en de jubelton daalt de vraag, dus zal het aanbod vanzelf volgen. Nu nog de huisjesbazen en de onbelaste huurinkomsten aanpakken coalitie!
 • Peter Serný

  1 maand geleden
  Zou me niks verbazen als het forse aantal stijgingen komt door mensen die willen emigreren....