Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

‘Gebruik hogere huurtoeslag als compensatie bij stijgende energierekening’

Vooral huurders met lage inkomens moeten extra geld krijgen nu de energieprijzen zo hard omhoog schieten. Daarom moet de compensatie worden verdeeld via de huurtoeslag. Dat vinden vakbond FNV, Milieudefensie en de Woonbond. Ze willen ook een warmtefonds van 3 miljard euro om slecht geïsoleerde huizen te verduurzamen.

65 reacties

 • Peter Leeflang

  1 jaar geleden
  Laten die politici met hun dikke salarissen en geen geldzorgen liever de virusmaatregelen beeindigen want die zorgen ervoor dat de energeieprijzen stijgen en dat ik geen inkomen heb, enkel een piepklein uitkeringkje waar we amper van rond kunnen komen. Als 65-jarige kun je in dit land geen kant meer op. De kosten worden hier opgejaagd tot hyperinflatieniveau door de politici en de inkomsten worden snel vernietigd. Het zal straks lekker koud en donker bij ons thuis zijn. Bedankt politici.
 • Jack van den Burg

  1 jaar geleden
  Natuurlijk mogen mensen met een kleine portemonnaie, minimum loon of leven van een uitkering extra geld krijgen ivm de hoge energieprijzen. Maar het is niet zo dat je in Nederland of een kleine portemonnaie heb of een heel grote en overvolle. Dat er een generieke uitkering komt is mooi, maar desnoods doe je dat in een paar staffels van 500 via 300 naar 100 per aansluiting als tegemoetkoming. Denk ook eens aan de middeninkomens die overal buitenvallen als het gaat om een toeslag of kwijtschelding
 • Rob Kruizinga

  1 jaar geleden
  Ik heb €185 per maand netto over met een kind. Ik betaalde €95 voor energierekening. Dit wordt nu €190. De zogenaamde teruggave gaat via jaarafrekening, dat is in september 2022. Dat houdt in dat ik een kleine jaar elke maand met €90 moet rondkomen. Verrekenen ze dit met de huurtoeslag zou ik toch wat meer ruimte hebben om rond te komen.
 • de Bruin

  1 jaar geleden
  Wat als je een eigen huis hebt een alleen AOW? Vallen we dan weer buiten de boot? Eten we elke dag een paar stenen op tot we echt in de kou zitten? M. De Bruin
 • M TIJSMANS

  1 jaar geleden
  Ook mensen in een koophuis die nog maar net hun hypotheek kunnen betalen komen door de hogere energieprijzen in de problemen. Zij kunnen daarbij niet terugvallen op (huur) toeslagen.