Volledig scherm
Weegschaal © Shutterstock

Getest: een goede weegschaal hoeft niet duur te zijn

Goeie KoopOei, nog een paar weken en je ligt al op het strand. Misschien moeten er nog een paar kilootjes af? Een goede weegschaal geeft eerlijk aan hoe je er voor staat.

Een weegschaal is een handig hulpmiddel om je gewicht in de gaten te houden. Want meten is weten. Sommige exemplaren meten zelfs je vet, vocht en spiermassa. En dat hoeft niet eens duur te zijn. Het panel van Besteproduct.nl test en beoordeelt weegschalen op precisie, bouwkwaliteit, design, mogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid en prijs.

Prijs

Een belangrijke conclusie is dat je je vooral niet moet laten leiden door design of het prijskaartje. Dure Star Wars-achtige weegschalen van dik over de 100 euro blijken soms slechter te meten dan modellen die enkele tientjes kosten. In enkele gevallen zelfs véél slechter. Dat konden we vaststellen aan de hand van metingen op een geijkte weegschaal.

Duurder is bij weegschalen dus niet altijd beter. Deze drie aanraders kosten je nog geen 30 euro en presteren prima.

Zie voor meer testresultaten besteproduct.nl

Accuraat, goedkoop en met fijne app

Medisana BS 444
Prijs: 25 euro

Niet alleen een goedkope weegschaal, ook nog een van de beste die we getest hebben. Je gewicht wordt zeer nauwkeurig gemeten en ook je vetpercentage wordt goed ingeschat. Laat daarnaast je vocht, spiermassa, BMI en caloriebehoefte weten. Voor een laag bedrag krijg je een eenvoudig vormgegeven weegschaal die alles meet wat duurdere weegschalen ook meten. Heeft een geheugen voor 8 personen. Met een goed werkende app kun je alle gegevens bijhouden.

Volledig scherm
Medisana BS 444 © RV

Donkergrijs broertje meet ook uitstekend

Medisana BS 476
Prijs: 25 euro

De Medisana BS 476 heeft veel weg van de BS 444, waaronder de zeer accurate gewichts- en vetmeting. Meet verder ook dezelfde waarden als z’n broer. Het donkergrijze design, het verlichte display en het geheugen voor liefst 10 personen kunnen je over de streep trekken om voor dit model te gaan. Een koppeling met een app is niet mogelijk, maar misschien wil je dat ook helemaal niet. De touch-knoppen werken uitstekend en het instellen van de profielen vonden we een fluitje van een cent.

Volledig scherm
Medisana BS 476 © RV
Volledig scherm
Tefal PP1220 © RV

Lekker rechttoe rechtaan

Tefal PP1220
Prijs: 26 euro

De Tefal PP1220 is een weegschaal zonder fratsen. Geen koppeling met een app, geen vetmeting of voedingsadviezen. Dit apparaat meet gewoon accuraat je gewicht. Erop staan en aflezen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Voor zo’n 26 euro heb je een goede weegschaal die prima presteert. Een prima keuze wanneer je niets meer dan je gewicht wilt weten.