Volledig scherm
© ANP, Pixabay, bewerking: ADR

Gezelschapsspel Kolonisten van Catan wordt verfilmd

Sony wil een serie films gaan maken rond het populaire bordspel Kolonisten van Catan. Dat meldt Variety.

Gail Katz, bekend als producente van onder meer de films Air Force One en The Perfect Storm, kocht in 2015 de rechten van het spel. Haar kinderen brachten het mee naar huis van hun universiteitscampus waar het veel gespeeld werd en ook Katz raakte verslaafd. Ze ziet veel mogelijkheden om het spel naar het witte doek te brengen. ,,Het eiland Catan biedt een levendige, visuele, spannende en tijdloze wereld met klassieke thema's en morele uitdagingen die blijven aanspreken'', zei ze destijds.

Volledig scherm
Kolonisten van Catan is de voorloper van een hele reeks nieuwe spellen. © 999Games

Nu de film er daadwerkelijk lijkt te komen, kan Gail niet wachten ermee aan de slag te gaan. ,,Je krijgt niet elke dag de kans om in een wereld te stappen die geliefd is bij miljoenen mensen, en die uit te breiden naar een speelfilm.''

Kolonisten van Catan, waarbij spelers concurrerende nederzettingen moeten bouwen op het eiland Catan, werd bedacht door de Duitser Klaus Teuber die het in 1995 in eigen land uitbracht. Inmiddels is het spel in 38 landen te koop en ging het wereldwijd meer dan 25 miljoen keer over de toonbank.