Volledig scherm
© AD/Thinkstock

Goed geteste koptelefoons voor een lekker muziekje onderweg of op werk

In 16 afleveringen geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over producten die goed getest zijn door hun testpanels. Leuk om cadeau te doen, of natuurlijk om zelf aan te schaffen. Vandaag aflevering 15: draadloze koptelefoons.

Kijk in de trein om je heen en je ziet meer hoofdtelefoons dan ‘naakte oren’. Niet zo gek, via draadloze apparaten en diensten als Spotify wordt overal genieten van muziek erg gemakkelijk. Helemaal in je eigen muziekwereldje verdwijnen? Hoofdtelefoons met noise cancelling doen het omgevingsgeluid verstommen. Ideaal voor in een drukke trein, het vliegtuig, of het kippenhok dat je collega’s ‘het kantoor’ noemen.

Testvergelijkingssite besteproduct.nl test ieder jaar diverse hoofdtelefoons van verschillende merken. De producten worden beoordeeld op bouwkwaliteit, design, geluidskwaliteit, draagcomfort en prijs. Het panel selecteerde drie goed geteste hoofdtelefoons: een allround performer, een elegante beauty en een goedkoop model voor basfetisjisten.

Drie goed geteste koptelefoons

Uitgebalanceerd geluid en bijzonder goede 'noise cancelling'

Teufel Mute BT
Type: Over-ear
Accuduur: 28 uur
Noise cancelling: Ja
Prijs: 175 euro

Goed uitgebalanceerd geluid dat bij vrijwel ieder genre overeind blijft. De noise cancelling doet zijn werk bijzonder goed met het wegfilteren van omgevingsgeluid. Met 28 uur ook nog eens een indrukwekkende accuduur. Flink veel kwaliteit voor je euro’s. Voornaamste minpunt is dat de Mute BT een wat fors en ietwat lomp design heeft. Daar moet je dus wel van houden. Om ‘m toch wat makkelijker mee te nemen, krijg je er een stevig opbergdoosje bij.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Simplistisch en elegant 'on-ear' model

Libratone Q Adapt On-Ears
Type: On-ear
Accuduur: 20 uur
Noise cancelling: Ja
Prijs: 200 euro

De Q Adapt valt meteen op door het strakke, minimalistische design. Ondanks de kleine oorkussens heeft deze hoofdtelefoon een mooie geluidsweergave. Bij diverse typen muziek konden we de verschillende klanken goed onderscheiden. Zeker voor een on-ear model is ook de noise cancelling verrassend goed. De bouwkwaliteit is dik in orde en hetzelfde geldt voor de accuduur van 20 uur, Bij langdurig gebruik kan de koptelefoon soms wat irriteren, maar na een paar minuutjes rust kun je er weer fris tegenaan.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Extra dikke bas voor een prima prijs

Sony MDR-XB650BT
Type: On-ear
Accuduur: 30 uur
Noise cancelling: Nee
Prijs: 80 euro

De Sony MDR-XB650BT maakt basliefhebbers blij met lage tonen en een prima prijskaartje. Dat komt vooral goed uit de verf bij bijvoorbeeld dance-muziek. Ondertussen blijven de andere tonen ook prima overeind. De zachte oorkussen zorgen voor een goed draagcomfort. De koptelefoon is helaas niet in te klappen, dus neem je ‘m iets minder makkelijk mee onderweg.

Volledig scherm
© besteproduct.nl

Meer hoofdtelefoons vergelijken doe je op besteproduct.nl.