Salderen moet nu wettelijk op jaarbasis gebeuren, zo heeft minister Rob Jetten besloten.
Volledig scherm
Salderen moet nu wettelijk op jaarbasis gebeuren, zo heeft minister Rob Jetten besloten. © ANP

Goed nieuws voor mensen met zonnepanelen: salderen op jaarbasis wordt de norm

Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen: energieleveranciers worden wettelijk strenger verplicht om op jaarbasis te gaan salderen. Soms gebeurt dat maandelijks, wat vaak nadelig is voor mensen met panelen op het dak.

81 reacties

 • NH Janssen

  1 maand geleden
  We zijn in het pak genaaid door de energiemaatschappijen, de AFM is al zeer lang op de hoogte van deze praktijken, krijg de indruk dat de AFM op de hand is van deze energie cowboys, wetgeving was zogenaamd niet duidelijk, nu wordt er op aandringen van o.a. de SP een nieuwe wetgeving bedacht om het duidelijker te maken. ondertussen lopen duizenden opwekkers salderingsgeld mis. Ook komt er een max teruglever vergoeding volgens Jetten. Als dat plavond bereikt is, zet ik de panelen uit! jammer dan..
 • John Buijsen

  2 maanden geleden
  Salderen levert bij Essent maar € 0,05 op!!! Ik weet niet voor welk bedrag mijn elektriciteit weer door Essent wordt verkocht: maar zeer zeker meer dan € 0,05! Hoezo de overheid vult dit aan tot het consumententarief?? Heb ik iets gemist??
 • Marcellus Walles

  2 maanden geleden
  Nu nog de wet aanpassen zodat de energiemaatschappijen ook verplicht worden om zich te houden aan de minimaal 80% terugleververgoeding want dat passen ze ook gewoon aan zoals ze zelf willen, je krijgt 9 cent voor jouw stroom en zij vragen 103 cent ervoor aan een andere klant.
 • Harrie Donkers

  2 maanden geleden
  Hoezo dit?; De overheid vult dit aan tot het consumententarief. Ik krijg mijn 8 cent van Greenchoice en daar houdt het volgens mij wel mee op.
 • R.A Vuuren

  2 maanden geleden
  Goed nieuws voor mensen met zonnepanelen: salderen op jaarbasis wordt de norm. Nee redactie dat was wettelijk al zo alleen door de privatisering van de energie markt was er geen toezicht meer vanuit de overhied en werden de goedwillende burgers met zonnepanelen keurig in de zeik genomen door maandelijks te salderen.